Liderii sindicali din învățământ au plecat ieri de la Guvern, după aproape două ore de negocieri privind majorarea salariilor, cu mai mulți de „dacă”, în loc de răspunsuri concrete referitoarea la starea financiară a dascălilor din această țară.

Sindicaliștii veniseră cu propunerea ca, până la sfârșitul acestui an, salariile să crească cu 10-15%. Și asta pe lângă majorarea care se derulează deja, confom înțelegerii de anul trecut. Atunci s-a decis, printr-o Ordonanță de Urgență, că salariile din învățământ vor crește, pe etape, până în 2017 cu 34%. Una dintre aceste etape va fi de la 1 septembrie, acest an, cu 5%.

Răspunsul la noile cerințele salariale nu există încă. Ministrul de resort vorbea în fața ziariștilor, după încheierea discuțiilor, că majorarea chenzinei din învățământ depinde de viitoarea lege a salarizării, care ar putea să vadă lumina zilei prin luna octombrie, dar și de noul Cod Fiscal, a cărui variantă finală încă e negociată de partidele politice. Oricum, s-a stabilt ca o nouă rundă de negocieri între sindicate și Guvern să aibă loc pe 14 sau pe 15 septembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.