Organizatorii Raliului auto-moto Dakar caută de urgență un nou parcurs pentru ediția 2016, după ce Peru și-a anunțat retragerea, preocupat de repercusiunile fenomenului climatic El Nino, a explicat în fața presei Marc Coma, directorul sportiv al societății ASO.

„Trăim un moment dificil, pentru că suntem aproape în septembrie și trebuie să căutăm un traseu alternativ într-un termen limită”, a declarat Coma pentru postul peruan de televiziune Canal N.

„Este cu adevărat păcat că nu vom mai traversa satul Peru, cu deșerturile și dunele sale. Lucrăm în toate direcțiile, deoarece Dakar este o cursă complexă”, a adăugat fostul pilot spaniol, după ce a confirmat că un proiect definitiv va fi prezentat în următoarele zile.

„Trebuie să ținem cont de faptul că numeroase echipe și-au achiziționat deja biletele de avion și și-au rezervat camerele de hotel”, a subliniat Coma.

Ediția 2016 a raliului-raid Dakar se va desfășura, așadar, doar pe teritoriile Boliviei și Argentinei. Luni, Peru a anunțat că renunță la găzduirea celebrei curse, al cărei start era programat pe 3 ianuarie la Lima, preferând să se concentreze asupra prevenirii efectelor pe care le-ar putea provoca fenomenul El Nino.

Decizia autorităților peruane vine după cea a statului Chile care, în luna aprilie, a renunțat la organizarea probei din cauza catastrofelor naturale care s-au abătut asupra regiunilor din nordul țării.

Tot în luna aprilie, ASO, organizatoarea Raliului Dakar, oficializase revenirea Perului în competiție, după o absență de doi ani. Capitala peruană Lima a fost teatrul sosirii raliului în 2012, precum și al startului din anul următor, singurele două ediții găzduite de această țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.