Luni, 31 august incepe a doua editie a serilor de degustari Tastevin – Confreria Vinului – probabil cea mai completa degustare de vinuri romanesti din segmentul HoReCa din toata tara.

Evenimentul este sustinut de firma de distributie Sorla si gazduit de Zexe Zahana, in Bucuresti. ZEXE se defineste ca o initiativa de restaurare a Gastronomiei Romanesti. Grupul propune termenul ZEXE ca fiind o parola, o cheie de acces catre o Romanie Gastronomica posibila. Restaurantul Zexe Zahana a fost desemnat ani la rand, de catre Restograf, ca fiind cel mai bun restaurant cu specific romanesc din Bucuresti. “Juratii” se vor bucura de faimoasele preparate dupa fiecare sesiune de degustare.

La Tastevin – Confreria Vinului 2015 se vor degusta peste 350 de vinuri autohtone de catre 150 de jurati, dintre care jurnalisti si degustatori de vin, somelieri, manageri HoReCa si pasionati de vin. Datorita rigorii si complexitatii evenimentului, degustarile vor avea loc in fiecare zi de luni a saptamanii, pana in luna decembrie.

Sorla si Zexe isi unesc puterile pentru cateva luni cu scopul de a oferi un clasament orientativ al vinurilor romanesti din segmentul non-retail. Evenimentul este organizat in parteneriat cu ReVino.ro – sursa comprehensiva pentru comunicarea vinurilor si a turismului viticol, a degustarilor, evenimentelor s.a.

Dupa succesul de anul trecut, cea de-a doua editie promite si mai mult. Cu o gama mai larga de vinuri participante, evenimentul impune un standard ridicat pe piata romaneasca de vinuri si creaza un mediu competitiv in care podgoriile romanesti se pot dezvolta prin feedback de la an la an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.