Ministrul sănătăţii, Nicolae Bănicioiu s-a alăturat doctorului neurochirurg Ştefan Florian şi managerului Spitalului Judeţean, Petru Şuşcă la tăierea panglicii ce inaugura noua bijuterie, computerul tomograf, indispensabil pentru secţia de Neuro-Chirurgie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă.

Valoarea noului aparat achiziţionat din fonduri alocate de către Ministerul Sănătăţii ajunge la 3,47 milioane de lei. Conform reprezentanţilor Spitalului Judeţean, prin dotarea cu acest CT se vor economisi banii într-un timp scurt.

”Sper ca tot ceea ce începe să se întâmple bun în sistemul sanitar să fie practic un principal motiv pentru personalul medical să rămână în țară și să nu mai plece în afară. Acesta este și motivul prezenței mele aici—un pic de încredere să dăm oamenilor din sistem în primul rând și, bineînțeles, și celor care beneficiază de sistem, pacienții. Mă bucur că în sfârşit, după 14 ani, reuşim să avem un CT performant la Cluj. Pentru mine de fapt ăsta a fost şocul atunci: într-un centru universitar, într-un centru regional atât de puternic şi atât de aglomerat ca şi cerere a pacienţilor, să nu ai imagistică de înaltă performanţă în 2014-2015 mi se părea absolut de neimaginat Țin să-l felicit pe prof. Ștefan Florian pentru tot ceea ce face, inclusiv pe plan extern. Vreau în special să-l felicit pentru cele 880 de operații făcute anul trecut’, a declarat, ministrul sanatatii, Nicolae Bănicioiu.

 

Petru Şuşcă, directorul spitalului şi-a exprimat recunoştinţa faţă de minister şi finanţările alocate din ultima perioada şi a dorit să precizeze ca achiziţia CT-ului s-a făcut printr-o ofertă unică ce implică 10 ani de full service. De asemenea conform acestuia, nici un spital din România nu a achiziţionat aparatul la un asemenea preţ.
„Prin achiziţia acestui CT nu vom mai fi puşi în situaţia de a plăti anual 940.000 de lei pentru transferul pacienţilor către Ambulanţa Cluj. Din cei 1.200.000 de lei pe care spitalul îi plăteşte anual către Ambulanţă pentru transportul pacienţilor internaţi în secţiile clinice aproximativ 77% înseamnă pacienţi transferaţi din zona complexului de Neurologie, Neurochirurgie şi Psihiatrie. Acest CT va putea fi amortizat doar din transportul pacienţilor în patru ani. Full service înseamnă de la 50.000 la 85.000 de euro/an, contract de service cu piese incluse. Observăm că în aproximativ nouă ani, luând în calcul un an de garanţie, preţul pentru service ar fi de aproximativ 700.000 de euro, deci practic şi din acest full-service acest echipament se va amortiza. Cred că suntem primul spital din România care am achiziţionat un CT cu 10 ani full-service la acest preţ”, a explicat Şuşcă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.