Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca a aprobat, joi, planul urbanistic al viitorului Spitalul Pediatric Monobloc de la Cluj, care va avea 510 paturi. Proiectul este coordonat de către o echipă de profil din Spania, câștigătoare a unui concurs de soluții inițiat de Consiliul Județean Cluj.

”Proiectul este pe 100 de ani pentru ce înseamnă calitatea vieții la Cluj. Clujul a intrat în liga campionilor în privința calității vieții de aici”, a declarat primarul Emil Boc.

Spitalul este cu atât mai necesar cu cât momentan secțiile de pediatrie funcționează în sistem pavilionar în 8 locații din municipiu.

Terenul, situat în Borhanci, este în proprietate publică.

În cadrul proiectului vor fi prevăzute și trasee velo și pietonale.

Mai mulți clujeni au semnalat faptul că o parte din traficul auto de la spital se va descărca pe străzi precum Aleea Băișoara, deja aglomerate.

Arhitectul Eugen Pănescu a răspuns că intenția nu e de a introduce trafic în oraș, traficul se va descărca pe străzi colectoare, care ocolesc cartierul Gheorgheni.

Prin partea de NV a parcelei se va face legătura cu cartierul Gheorgheni, iar prin partea de SV a parcelei se va face legătura cu centura metropolitană a Clujului, implicit cu celelalte cartiere, dar și localitățile adiacente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here