Cu principiile dreptului într-o mână și cu toate dovezile necesare în cealaltă, unui cetățean din Gherla, judecătorii eșuează lamentabil să-i facă dreptate și-l fac bun de plată pentru a-și recupera locuința pe care a pierdut-o inițial pe nedrept. Pentru a revendica ce i-a fost luat printr-o schemă ilegală, acesta trebuie să le dea bani celor care au luat parte la nedreptate, iar judecătorii prin mâinile cărora a trecut acest dosar asistă și chiar hotărăsc ca lucrurile să decurgă în acest fel.

Ciurar Aurel Iuțu s-a împrumutat de o sumă de bani pe care, nereușind să o restituie în timp util, a solicitat întocmirea unui act de prelungire a restituirii banilor. Acest act ar fi fost valabil pe o perioadă de șase luni, dacă lucrurile ar fi decurs just, însă din acest punct bărbatul pierde un joc la care nici măcar nu s-a înscris, chiar cu autoritățile care ar fi trebuit să-i apere drepturile. Mai exact, executorul judecătoresc Moldovan Ion Florin a săvârșit infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice și infracțiunea de fals în înscrisuri sub semnătură privată în momentul în care a falsificat actul de prelungire în așa fel încât să reiasă din acesta că termenul de restituire al banilor a expirat și Ciurar Aurel Iuțu nu și-a achitat datoria pe care o avea.

Astfel, cetățeanul ajunge să primească un ordin de executare silită asupra unui imobil pe care îl deținea, la baza acestuia fiind acel act de prelungire care a fost falsificat. Deci Ciurar Aurel Iuțu își pierde proprietatea pe nedrept și începe demersurile să o revendice, așa cum i se cuvine, dar lucrurile n-au stat pe loc și lucrurile s-au învârtit în așa fel încât să devină de domeniul fantasticului să-și recupereze bunul.

Când rudele sunt puse înaintea dreptății

Adjudecatul imobilului, Moldovan Petru, înstrăinează imobilul cetățeanului către două societăți comerciale, mai precis 32 Magic Club Com SRL și Danube Trans SRL. Astfel, acestea două ajung să semneze un contract de vânzare-cumpărare și să-și însușească imobilul. Ce este interesant la aceste două societăți comerciale este reprezentat de persoanele care sunt în spatele acestora. Asociatul unic al societății Danube Trans SRL este nimeni altcineva decât concubina vânzătorului, pe numele său German Iuliana. Mai mult decât atât, stimabila parteneră de cuplu, pentru a putea încheia contractul, îl împuternicește chiar pe fiul lui Moldovan Petru. Așadar, imobilul ajunge să devină o tranzacție în familie, de unde rezultă faptul că este evident că cei doi – atât concubina, cât și fiul, știau despre situația juridică a imobilului. În ceea ce privește cine se află în spatele societății comerciale 32 Magic Club Com SRL, este vorba despre Lucian Farcaș, al cărei soții este verișoară cu controversatul Dorin Marian, implicat în mai multe procese, inclusiv în dosarul Microsoft.

În luna februarie, anul 2004, Ciurar Aurel Iuțu merge personal acasă la Farcaș Lucian, împreună cu alți doi martori și îi explică situația juridică a imobilului, cum i-a fost luat pe nedrept și cum urmează să-l revendice, îndemnându-l să nu îl cumpere și îi înmânează inclusiv sentința penală care-i dovedește aceste lucruri. Mai mult decât atât, era cunoscut faptul că imobilul era în litigiu din anul 2002.

Așadar, ambele societăți comerciale știau că urmează să cumpere un imobil care urma să fie revendicat și cu toate astea au înaintat în procesul de achiziționare a imobilului, concluzionându-se că ambele societăți comerciale sunt cumpărători de rea-credință.

Au încercat să se îmbogățească cu un imobil care nu le aparținea

Imobilul este alcătuit din D+P+2E+M, cu 14 apartamente care au ajuns să fie închiriate chiar și cu 700 de euro pe lună de către FCC Construction Barcelona SA. Cele două societăți au început să investească în imobil, finisându-l pentru a-l putea închiria, deși știau care este situația juridică a imobilului și că urmează să investească într-un bun luat pe nedrept, care urma să fie recuperat.

Mai mult decât atât, trei dintre cele 14 apartamente au fost vândute către trei persoane: Șipoș Martin, Rus Teodor și Plăcintar Horea. Aceștia trei sunt recunoscuți ca investitori ai apartamentelor și cer ca Ciurar Aurel Iuțu, dacă vrea să-și revendice propriul lui imobil să le dea banii pe care i-au investit în apartamente. Mai exact, Șipoș Martin a investit suma de 81.541 lei, Rus Teodor a investit suma de 74.834 lei, iar Plăcintar Horea suma de 151.623 lei.

Ia dreptatea de unde nu-i

În momentul în care cetățeanul a dovedit că nu este adevărat faptul că a depășit termenul de restituire a banilor pe care îi împrumutase, executorul judecătoresc Moldovan Ion Florin a fost condamnat, iar actul de vânzare-cumpărare întocmit de către Moldovan Petru și cele două societăți comerciale s-a dovedit a fi nul.

Cu toate acestea, atât 32 Magic Club Com SRL, cât și Danube Trans SRL, cer înapoi banii pe care i-au investit în imobil. Astfel, proprietarul de drept a celor 14 apartamente nu numai că și-a pierdut pentru trei ani imobilul pe nedrept, dar în momentul în care are tot dreptul să-l revendice, acesta devine dator față de cele două societăți comerciale care știau de la bun început în ce investesc, dar și față de cei trei bărbați care au investit în cele trei apartamente.

Expertiză asupra a 14 apartamente făcută ochiometric

Cele două societăți comerciale cer echivalentul sporului de valoare adus imobilului, echivalentul valorii materialului și a menoperei, iar suma finală ar fi de cel puțin 400.000 de euro.

Cu toate acestea, raportul de expertiză nu s-a făcut după niciun act contabil de fapt și de drept, ci doar s-a mers la fața locului și s-a evaluat ochiometric cam cât ar valora în prezent investiția făcută în imobil. S-a calculat la prețul de piață actual al materialelor, când investiția a fost făcută cu ani în urmă și cifrele au fost rotunjite, obținându-se niște sume colosale care nu au la bază niște acte care să le justifice. Mai mult decât atât, la calcularea sumei nu s-a luat în calcul faptul că trebuia să se scadă 16% din valoarea impozitului și 20% coeficientul de corecție pentru gradul de neocupare între închirieri. Așadar, suma trebuia redusă cu cel puțin 36%, dar chiar și așa raportul de expertiză nu reușește să fie just și exact în ceea ce privește sumele.

Dacă vrei ce-i al tău, plătește – deviza dreptății actuale

Astfel, Ciurar Aurel Iuțu ajunge să fie dator pentru revendicarea propriului bun cu suma de 2.052.442,7 lei către cele două societăți comerciale, dar și să înapoieze celor trei: Șipoș Martin, Rus Teodor și Plăcintar Horea sumele pe care le-au investit.

Cetățeanul a făcut plângere penală în primul rând către cel care a întocmit expertiza imobilului, căci acesta nu are date concrete la bază, iar cifrele au fost estimate, neavând nicio dovadă că exact despre suma menționată este vorba, dar cu toate astea nu a reușit să scape de suma pe care o datorează. Astfel, iată cum ajunge să-ți fie luat un imobil pe nedrept și să trebuiască să plătești milioane de lei ca să-l recuperezi de la cumpărători de rea-credință.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.