Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a confirmat faptul că Parchetul General a deschis o anchetă după ce s-a vehiculat că în biroul secretarului de stat Raed Arafat a fost descoperit un microfon. Dispozitivul ar fi avut legătură cu o anchetă DNA.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat marţi că Parchetul General a demarat o anchetă cu privire la informația găsirii unui microfon în biroul secretarului de stat Raed Arafat.

„Pe acest subiect nu aş putea comenta mai mult, însă vă pot asigura că acordăm sprijin unităţilor de parchet în desfăşurarea oricărei anchete. Am acordat sprijin unităţii de parchet pentru desfăşurarea acestei anchete, aşa cum am făcut de fiecare dată când MAI a fost solicitat de către Parchet. Date despre anchetă, rezultatele anchetei şi orice alt detaliu – poate da Parchetul General”, a precizat Lucian Bode, în cadrul unei conferinţe de presă.

Anchetă DNA?

Ancheta vine după ce, în urmă cu câteva zile, în biroul pe care îl ocupă șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, la Ministerul Afacerilor Interne ar fi fost descoperit un microfon. Dezvăluirea a fost făcută într-o emisiune de televiziune. Dispozitivul de interceptare descoperit ar fi fost amplasat în cadrul unei anchete penale care îl viza pe șeful DSU.

Potrivit informațiilor pe care le-a prezentat postul de televiziune Realitatea PLUS, microfonul care a fost descoperit în biroul lui Raed Arafat ar avea legătură cu o anchetă coordonată de Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Dezvăluirile despre microfonul descoperit în biroul lui Raed Arafat de la Ministerul Afacerilor Interne au fost făcute chiar în ziua în care instanța a respins cererea procurorilor de redeschidere a unui dosar penal care îl viza pe șeful DSU.

„Infirmă soluția de redeschidere a urmăririi penale în dosarul 367/P/2013 al Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție – DNA, soluție dispusă prin ordonanață în data de 01.11.2021, emisă de procurorul șef al Secției de combatere a corupției din DNA”, au decis judecătorii Tribunalului București. Dosarul viza achiziția unei ambulanțe de către Departamentul pentru Situații de Urgență.

Ce spune Raed Arafat

Raed Arafat a postat un mesaj pe rețele sociale în care a spus că este victima unui abuz. „După mai multe înfățișări şi amânări, am aflat vestea că DNA a pierdut în tentativa sa, ilegală şi bizară, de a redeschide un dosar vechi, clasat, pentru a mă urmări penal pentru “abuz in serviciu”.

Urmează să ies cu explicații amănunțite despre acest dosar şi despre această tentativă nejustificată şi abuzivă care m-a vizat, m-a vulnerabilizat în faţa opiniei publice, şi mi-a transformat ultimele 6 luni din viaţa mea într-un coșmar, știind foarte bine că nu sunt vinovat cu nimic, fiind ţinta unui abuz”,  a scris Raed Arafat pe pagina sa de Facebook.

Sursa: evz.ro

Citește și: Tragedie de proporții, a ales să-și pună capăt zilelor. O femeie s-a aruncat de pe un bloc de 10 etaje cu cei doi copii ai săi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here