vaccin

Astăzi, 15 septembrie, Ministerul Sănătății a anunțat debutul campaniei de vaccinare anti-gripală gratuită. Repartiția dozelor de vaccin către Direcțiile de Sănătate Publică va avea loc ca în anul precedent- distribuția va fi realizată în mai multe tranșe.

Ministerul a achiziționat, potrivit unui comunicat emis, 3 milioane de doze de vaccin anti-gripal pentru sezonul 2020-2021, o cantitate dublă față de cea achiziționată anul trecut.

„Deși în această perioadă ne focusăm acțiunile în lupta cu noul coronavirus, anul acesta am reușit distribuția din timp, fără sincope de aprovizionare, a vaccinului gripal pentru demararea imunizării. Avem posibilitatea creșterii cantității de vaccin până la 4 milioane de doze, în funcție de evoluția epidemiologică și cerere”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, citat în comunicat.

„Având în vedere situația epidemiologică, Ministerul Sănătății recomandă populației care nu intră în categoria de risc ridicat de îmbolnăvire să achiziționeze vaccinul în vederea imunizării. De asemenea, MS solicită unităților farmaceutice să se aprovizioneze din timp cu vaccin gripal”, au mai transmis reprezentanții MS, care fac apel din nou la respectarea regulilor de igienă, reprezentând o regulă esențială pentru prevenirea îmbolnăvirilor.

De altfel, ministrul Nelu Tătaru afirma, în urmă cu o seară, că situația epidemiologică riscă să se înrăutățească odată ce pandemia de coronavirus se va suprapune cu sezonul gripal.

„În condițiile în care ne ducem spre începutul lui octombrie și vedem că gestionăm bine începutul acestei școli, ne va putea face ca spre jumătatea a doua a lui octombrie-noiembrie să avem și o scădere a numărului de cazuri, să nu uităm că va veni un sezon gripal, să nu uităm că există un sezon rece, că există patologie și comorbidități”, a spus ministrul Sănătății.

Citește și Virusolog român format la Harvard: „nu cel mai bun vaccin, ci cel mai rapid”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here