O companie germană a început construcția primei fabrici de medicamente private care se construiește în România în ultimii 30 de ani. Fabrica se construiește la Turdași proiectul aparține concernului Stada.

Noua facilitate de producție va fi amplasată în Parcul Industrial Arieș din Turda, județul Cluj. Proiectul de tip greenfield este parțial susținut în implementarea sa de Guvernul României, printr-o contribuție de ajutor de stat. Termenul de finalizare este planificat pentru luna octombrie 2024, unde vor fi  375 de angajați.

Fabrica STADA va cuprinde inițial nouă linii tehnologice de ultimă generație pentru produse în doză solidă (capsule și tablete), cu o capacitate de 120 milioane cutii produs farmaceutic pe an. Suprafața totală a unității este de aproximativ 30.000 mp și permite o extindere rapidă a liniilor de producție până la un număr de 12.

„Am ales Turda pentru că este o localitate situată în inima unei regiuni cheie pentru grup. Este aproape de depozitul nostru din Timișoara, aproape de unitățile de producție din Serbia, precum și de laboratorul nostru de testare ce deservește întreg grupul la nivel global” spune Mihai Fugarevici, directorul general al subsidiarei din România.

Întreaga suprafață a terenului achiziționat este de 100.000 mp și permite o dezvoltare ulterioară a facilităților de producție, prin construcția unor noi clădiri, în funcție de cererea pieței și raportat la nevoile de dezvoltare continuă a companiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here