Peste 114.000 de absolvenți de liceu susțin astăzi, 28 iunie, prima probă a examenului de Bacalaureat la limba și literatura română. Elevii vor fi obligați să poarte masca de protecție pe tot parcursul examenului, însă nu vor mai fi nevoiți să treacă prin triajul epidemiologic.

Pentru prima probă a examenului, la limba și literatura română, absolvenții vor avea de rezolvat trei subiecte. Comparativ cu programa pentru Bacalaureatul de anul trecut, anul acesta, pentru profilul real și cel tehnologic au fost eliminați doi autori canonici, Eugen Lovinescu și Titu Maiorescu.

„Am mari emoţii, dar îmi pun speranţe şi sunt optimist pe baza rezultatelor bune de la probele de simulare pentru capacitate şi Bacalaureat. E punctul de care mă agăţ, au fost rezultate bune acolo, în doresc din suflet să fie rezultate bune şi la examenele propriu-zise de Evaluare Naţională şi Bacalaureat”, a declarat ministrul educației, Sorin Cîmpeanu, pentru B1 TV.

Potrivit Ministerului Educației, după proba scrisă la limba și literatura română, urmează proba obligatorie a profilului, în 29 iunie.
Pe 30 iulie are loc proba la alegere a profilului, iar pe 1 iulie se desfășoară proba la limba și literatura maternă.

Rezultatele la probele scrise ale examenului de Bacalaureat vor fi afișate luni, 5 iulie, până la ora 12.00. Contestațiile se pot depune în aceeași zi, între orele 12.00 și 18.00 și vor fi rezolvate în intervalul 6-9 iulie. Absolvenții de liceu vor afla rezultatele finale ale examenului pe 9 iulie.

Citește și: 4.000 de tineri din Cluj încep mâine examenele de BAC

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here