Decebal Traian Remeş, ministru al agriculturii în Guvernul lui Călin Popescu Tăriceanu, a murit vineri seară în casa lui. Fostul politician avea 70 de ani. Medicii îi descoperiseră fostului om politic o boală la inimă, iar din păcate, nu s-a mai putut face nimic pentru el.

”Decebal Traian Remeș, una dintre victimele regimului Băsescu. În 2007, Remeș a fost victima unei execuții juridico-mediatice. Iată, pe scurt, cum l-au executat Băsescu, Kovesi și Culcer pe Decebal Traian Remeş.

În 8 octombrie 2007, procurorul general Laura Codruţa Kovesi, îi cerea preşedintelui Traian Băsescu acordul pentru începerea urmăririi penale împotriva ministrului Agriculturii, Decebal Traian Remeş. Acesta era acuzat că ar fi primit mită de la un om de afaceri. Neavând dovezi, procurorii DNA au montat un film în care era prezentat Remeş, înregistrat într-un local împreună cu fostul ministru Ioan Avram Mureşan. DNA i-a transmis filmul Rodicăi Culcer, directorul ştirilor TVR şi fan declarat al lui Traian Băsescu. Deşi nici din film nu reieșea că Remeş ar fi luat vreo mită, în emisiunea de ştiri a postului naţional de televiziune din 10 octombrie 2007 filmul realizat de DNA a fost prezentat ca o dovadă incontestabilă a vinovăţiei ministrului Remeș.
În 11 octombrie 2007, Remeş a demisionat din Guvern. În aceeaşi zi, preşedintele Băsescu îl declara şi el vinovat, afirmând că în dosarul lui Remeş sunt „destule alte documente mai tentante decât imprimarea video”. În plus, Băsescu încearca să deturneze atenţia de la ilegalitatea comisă de DNA prin producerea și difuzarea înregistrării video cu Remeș și Mureșan, afirmând că are „informaţii” că Guvernul Tăriceanu pregăteşte o ordonanţă de desfiinţare a DNA. „Dacă informaţiile mele nu sunt corecte, regret declaraţia pe care am făcut-o”, mai adăuga, ipocrit, preşedintele Băsescu.

În ciuda lipsei probelor de la dosar, în 25 februarie 2013, Remeș avea să fie condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la 3 ani de închisoare. În motivare, instanţa avea să susţină că, deşi nu există probe care să dovedească faptul că Remeş a primit o sumă de bani, aceasta nu înseamnă că el nu a primit suma respectivă”, scrie Mugur Ciuvică

3 COMENTARII

  1. Da!…Regimul Băsescu a semănat ura între români folosind unele instituţii de forţă pentru ca el şi acoliţii lui să poată fura peste măsură şi prăpădi România timp de 10 ani. Vedeţi şi nu uitaţi afacerile cu flota României, afacerile lui Videanu, Berceanu, Flutur, Udrea, Stolojan, Blaga, Cocoş şi mai toţi fugarii în PNL-ul de astăzi de prin toate judeţele ţării!

  2. Autistii de „taranisti” au mai luat o teapa, dupa guvernarea CDR. I-au bagat pe PDL-ei in familia popularilor europeni in schimbul numirii omului lor comisar european la agricultura. Mu-e! Omul lor a fost executat, si ghici cine a mers la Bruxeles? Nepotu’ Vulpii…Cu jigodiile nu se fac niciodata afaceri! Ori ii lichidezi tu, ori te lichideaza ele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here