Într-o localitate clujeană, Filea de Jos, Vasile Popa, un bărbat în vârstă de 55 de ani a vrut să facă un bine veciniilor. Domnul Popa urma să plece o perioadă în Italia, iar cât timp era plecat, s-a hotărât să își dea grădina veciniilor spre a fi folosita în scopuri agricole până la întroarcerea sa. Când a revenit a râmas șocat. Vecinii pe care Vasile îi considera cumsecade, puseră stăpânire pe grădina sa. Când acesta i-a confruntat, vecinii i-au tras o bătaie zdravănă și l-au dat afară de pe propria lui proprietate. Vasile Popa este hotărât să își recupereze terenul și să își facă dreptate.

Totul s-a petrecut în localitatea clujeană Filea de Jos, unde Vasile Popa, în vârstă de 55 de ani, a vrut să-și ajute vecinii, atunci când a plecat la muncă în străinătate. Le-a permis, pe întreaga perioadă a șederii lui în Italia, să-i ocupe grădina şi să o folosească în scopuri agricole!

Doar că la revenirea acasă avea să descopere că grădina lui fusese transformată în fermă! Iar căile de acces erau blocat și grajdul plin de animale. Mai mult, când a cerut socoteală pentru cele văzute, a fost luat la bătaie de vecinii cărora chiar el le făcuse un bine, scrie cancan.ro, care citează bzc.ro.

„Am zis că ar fi păcat ca, pe toată durata şederii mele în Italia, să-mi las grădina, cu o suprafaţă de circa 75 de ari, să rămână necultivată şi să se sălbăticească, aşa că i-am încredinţat-o unui vecin, Marius, pe care-l consideram cumsecade.

Desigur, cu obligativitatea s-o cultive, s-o îngrijească şi, aşa cum e normal, să-i culeagă roadele. Însă, anul trecut, am rămas interzis când am constatat că respectivii îşi păşteau animalele acolo, şi nu numai ale lor, ţinându-le în grajdul meu! Totodată, ridicaseră un gard şi făcuseră şi o portiţă, păzită de un câine rău, care-mi împiedica total accesul în grădina mea… Să nu mai zic de o mulţime de acareturi, depozitate acolo: tractor, butoaie pentru ţuică de prune, plug, un morman de pietriş. Practic, fusesem deposedat, samavolnic, de proprietate!”, a povestit clujeanul.

Fusese lovit de omul căruia îi încredințase grădina, dar și de amici ai agresorului. „Şi, membrii acelei familii l-au crezut pe cuvânt şi, în consecinţă, m-au atacat şi m-au bătut bine! Iar eu am sunat de urgenţă la 112, astfel că după câteva minute şi-a făcut apariţia un echipaj de poliţie, direct de la Turda. Însă, culmea, agresorii s-au apucat să mă ameninţe şi faţă de poliţişti, fără să le pese de ei, dornici să mă bată din nou! Aşa că le-am făcut plângere penală, pentru loviri şi alte violenţe şi abuz de posesie”,a completat clujeanul.

„Acum sunt hotărât să-mi recuperez, culmea, propria grădină şi să-mi refac şi calea de acces la stradă! O voi, face, indiferent câţi bani şi energie o să consum în acest sens!”, a încheiat el.

Citeșe și: Soții Itu acuzați că au extins terasa unui local pe terenul călugărilor franciscani

Sursă: clujcapitală.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here