Abia numit în consiliul de administrație al Transgaz, fostul Prefect al Clujului, Mircea Abrudean, se retrage din funcție.

“Transgaz informează asupra faptului că, prin Hotărârea nr. 17 din 13.05.2021, Consiliul de Administraţie al SNTGN TRANSGAZ SA a luat act de adresa Secretariatului General al Guvernului nr. 20/11558/T.H.G. din data de 13.05.2021, referitoare la încetarea mandatelor administratorilor provizorii, domnul Mircea Abrudean şi doamna Laura Raluca Alina Dragotă, reprezentanţii acţionarului Statul Român prin Secretariatul General al Guvernului”, potrivit unui raport publicat vineri la bursă.

Votaţi pe 22 aprilie 2021 pentru un mandat provizoriu de patru luni la Transgaz, Mircea Abrudean, 37 de ani, fost prefect de Cluj din 2019 şi până în 2021, când a preluat funcţia de secretar general adjunct al Guvernului în urma unei decizii a premierului Cîţu, şi Dragotă Laura Raluca Alina, 47 de ani, cea care de la 1 martie 2021 încoace ocupă funcţia de director general adjunct din cadrul SGG, au părăsit astăzi funcţiile.

Cu 79% din voturile acţionarilor, aşadar statul român şi alţi acţionari, 14% împotriva şi 6,81% abţineri, Mircea Abrudean a intrat în board-ul Transgaz. Aceleaşi procente de vot au fost şi în cazul celeilalte propuneri a statului român – Dragotă Laura Raluca Alina, potrivit unui raport publicat la bursă. Mandatele erau pe o durată de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii cu 2 luni până la finalizare procedurilor de selecţie. Transgaz are 3,4 mld. lei capitalizare, compania fiind controlată în proporţie de 58,5% de Secretariatul General al Guvernului. De la începutul anului 2021 TGN are plus 2,3%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here