Sursa foto: Facebook/ ProSport

La Salonul Oficial de la Aeroportul Internațional „Henri Coandă” din Otopeni, David Popovici și Robert Glință au fost așteptați de zeci de oameni, în frunte cu ministrul Sportului, Eduard Novak, scrie ziare.com

Oficialul a avut un discurs prin care i-a felicitat pe tânărul de 17 ani David Popovici și staff-ul său, dar a uitat cu desăvârșire să spună și câteva cuvinte despre colegul lui, Robert Glință, ce a reușit să ocupe locul cinci în finala de la 50 m spate şi locul opt în finala de la 100 m spate.

„(…) Vreau să-i mulţumesc lui David Popovici, care câteva zile a reuşit să ne motiveze, să deschidă inimile noastre, ale tuturor din România. A arătat lumii întregi cât de puternici putem să fim. A arătat-o Nadia Comăneci, a arătat-o Ivan Patzaichin, a arătat şi fotbalul cândva. Dar astăzi suntem aici, într-un moment istoric în care putem să sperăm că în România poate să devină sportul pe care ni-l dorim.

(…)Noi suntem datori să construim bazine, să ajutăm acest sport, să reuşim să avem foarte mulţi campioni. Avem un diamant în România şi nu uitaţi acest lucru (…) şi noi toţi trebuie să sprijinim astfel de valori în România”, a declarat ministrul Eduard Novak, fără a spune un cuvânt despre colegul lui Popovici, RobertGlință.

Ministrul Sportului i-a înmânat tânărului campion un trofeu și un cec de 200 de mii de dolari din partea Executivului.

David Popovici a cucerit două medalii de aur la Mondialele de la Budapesta la 100 m liber și 200 m liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here