sursă: unsplash.com

Ines Andrada Pecincu, absolventă de Drept în Franța, care a urmat cursurile unui program de masterat în Olanda (despre aplicarea MCV, incluzând România), a candidat pentru examenul de admitere în baroul București, însă dosarul i-a fost respins.

Motivele respingerii dosarului au fost absolvirea studiilor universitare în străinătate și faptul că nu a dovedit finalizarea studiilor modulelor de drept românesc.

Candidata a obținut, prin ordonanță președințială executorie, dreptul de a participa la examenul care a avut loc duminică, în 3 aprilie 2022.

Contactată de Clujust, avocata din Iași a tinerei, Irina Raihel-Arnautu, și-a exprimat indignarea: „Este revoltător! Prin acea hotărâre a Consiliului UNBR 210/ 2021 nu s-a rezolvat nimic. Adică se cere absolvenților din străinătate să demonstreze că știu drept românesc. Păi cum să demonstreze dacă nu prin examen?! E trist că la noi în profesie lucrurile nu sunt tranșate clar. Atunci ce pretenții să avem de la alte instituții cu care ne luptăm pentru clienții noștri.”.

Sursă: Clujust

Citește și: Un avocat clujean riscă să-și piardă locuința, după ce a fost acuzat că își exercită profesia ilegal

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here