Suma de 1,5 milioane de lei va fi alocată pentru reabilitarea clădirii a Academiei Române, filiala Cluj. Clădirea este strada Republicii, iar o altă clădire a fost reabilitată cu 3 milioane de euro.

Emil Burzo a declarat că reparația clădirii a fost scoasă la licitație și că anumite secții ale clădirii sunt folosite necorespunzător, iar arhivele bibliotecii pot fi oricând afectate. De asemenea, a mai spus că imobilul nu avea autorizație de la ISU (Inspectoratul pentru Situații de Urgență).

Acesta a mai declarat că Academia Română acordă maxim 25% din costurile investițiilor, iar restul se achită din veniturile obținute.

Mai mult, Burzo a precizat că personalul academiei s-a „stabilizat” după ce au tăiat din salarii. „Nu orice persoană poate face cercetare și nu pe orice salariu”, a încheiat președintele filialei Cluj.

În perioada 17-30 mai, instituția va organiza Zilele Academiei Clujene, odată cu împlinirea a 150 de ani de la înființare și 95 de ani de existență a primelor instituții de cercetare din Transilvania.

 

Gazeta de Cluj a mai scris în numerele trecute de problemele Bibliotecii Academiei Române din Cluj:
http://gazetadecluj.ro/biblioteca-academiei-romane-filiala-cluj-napoca-la-marginea-prapastiei/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here