Șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, Constantin Glugă, a confirmat, luni, într-o conferință de presă că tânărul a fost oprit de două ori de polițiști în trafic, fiind dus și la sediul Poliției din Vama Veche după ce în mașina sa au fost descoperite droguri. Șeful IPJ a confirmat că șoferul nu a fost testat pentru droguri deoarece nu avea un comportament care să indice consumul acestora și a susținut că tânărul a consumat substanțe interzise după ce a plecat din sediul poliției.

Șeful IPJ a prezentat cum s-au produs evenimentele cronologic:

În 17 august, tânărul a ajuns în municipiul Constanța împreună cu tatăl său.

În 18 august seara, tânărul a fost oprit în trafic în municipiul Constanța în cadrul unei acțiuni cu caracter preventiv, în care a fost sfătuit să circule cu atenție.

În 19 august în jurul orei 00.40, prin apel la 112 un bărbat a sesizat IPJ Constanța că pe DN 39 dinspre Vama Veche spre 2 Mai un autoturism circulă cu posibile încălcări ale legislației rutiere. 

La ora 02.40, autoturismul a fost depistat de o patrulă mixtă polițist-jandarm în Vama Veche, au fost legitimați șoferul și cei doi pasageri. În mașină, într-un pachet de țigări a fost descoperită o țigară tip joint, precum și 4 pastile.

Șoferul a fost dus la centrul de poliție Vama Veche, unde a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat valoarea zero. Conducătorul auto nu prezenta semne specifice consumului de substanțe psihoactive și nu a fost testat pentru consumul de droguri. Tânărul a fost în sediul poliției până în jurul orei 4.30, apoi s-a deplasat la o locație din Vama Veche unde ar fi consumat substanțe interzise. Ulterior s-a produs accidentul.

La locația din Vama Veche unde șoferul ar fi consumat substanțe interzise au fost depistate încă nouă persoane și sunt cercetări.

Mai mult, Vlad Pascu, tânărul care a produs un accident de circulație, sub influența drogurilor, în stațiunea 2 Mai, circula cu o mașină fără asigurare RCA, spune avocatul Elenina Nicuț, care susține că a verificat autoturismul care a ucis două persoane.

Tânărul a fost oprit în două rânduri de polițiști și cel puțin o dată aceștia au realizat să mașina nu este asigurată, însă cu toate acestea l-au lăsat să plece mai departe.

Conform legii, lipsa asigurării obligatorii RCA poate fi constatată și în cadrul unui control de rutină al reprezentanților legii, chiar dacă nu ai încălcat vreo regulă de circulație și fără să fi fost implicat într-un accident rutier.

Sancțiunile contravenționale prevăzute de lege sunt: amendă de la 1.000 la 2.000 de lei (conform articolului 37, alineatul 9 din Legea 132/2017 privind asigurările auto). Mai mult, legea prevede ”reţinerea certificatului de înmatriculare/înregistrare a vehiculului până la prezentarea documentului privind încheierea asigurării. Constatarea şi aplicarea acestora se fac de către personalul poliţiei”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.