Aceste alegeri sunt departe de a se fi terminat”, a transmis Trump prin intermediul unui comunicat publicat la doar câteva minute după ce CNN, NBC, Fox și alte televiziuni amenicane au proiectat că Biden a devenit președinte ales.

“Joe Biden nu a fost încă certificat ca câștigător al niciunui stat, cu atât mai puțin în vreunul dintre statele extrem de contestate care se îndreaptă către renumări obligatorii ale voturilor sau în statele în care echipa noastră a deschis procese valide și legitime care ar putea determina învingătorul final“, a susținut Trump.

Președintele în funcție al SUA promite că de luni, echipa sa va începe „acțiuni în instanță pentru a se asigura că legile electorale sunt respectate pe deplin”.

Potrivit presei americane, Donald Trump s-a deplasat la clubul său privat de golf din Sterling, Virginia, cu câteva ore înainte ca televiziunile americane să previzioneze că biden va fi câștigător.

Trump însuși a acuzat fără să dovedească o fraudă electorală în statele cheie, în ciuda respingerii acestor acuzații de către oficialii electorali și de către judecătorii locali.

Sursa: Biziday.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here