
Liviu Șipoș, fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Cluj, a fost implicat într-un dosar complex care a atras atenția opiniei publice. După o carieră în combaterea crimei organizate, Șipoș a fost acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, șantaj și alte infracțiuni.
În urma procesului, instanța a decis achitarea sa pentru majoritatea acuzațiilor, inclusiv constituirea unui grup infracțional organizat și instigare la diverse infracțiuni informatice. Totuși, a fost condamnat la o amendă penală de 5.000 de lei pentru instigare la violarea sediului profesional în formă continuată. De asemenea, instanța l-a obligat la plata a 1.500 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare și a dispus restituirea bunurilor ridicate în timpul anchetei.
Tribunalul a pronunțat marți, 1 aprilie 2025, o soluție de răsunet într-un dosar complex instrumentat de DIICOT, care viza activitatea unui presupus grup infracțional organizat, acuzat de acces ilegal la sisteme informatice, șantaj, violarea vieții private și alte fapte grave. În ciuda acuzațiilor, instanța a dispus achitări pe bandă rulantă, iar singurele sancțiuni aplicate au fost amenzi penale modice pentru o presupusă violare a sediului profesional.
Printre inculpații din dosar se află nume sonore, precum Șipoș Liviu, Marian Octavian Lucian, Neagu Nicolaie, Zahiu Ionel-Cosmin, Groșan Adrian, Lupea Emil-Iulian și Marc Dragoș Călin. Instanța a considerat că faptele imputate fie nu există, fie nu sunt prevăzute de legea penală, sau nu sunt săvârșite cu vinovăția prevăzută de lege.
Șipoș Liviu a fost achitat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, instigare la violarea vieții private, acces ilegal la sisteme informatice, tentativă de transfer neautorizat de date și divulgarea de informații clasificate. A fost totuși condamnat la o amendă penală de 5.000 lei pentru instigare la violarea sediului profesional, singura faptă pentru care s-a reținut vinovăția.
Similar, Neagu Nicolaie și Zahiu Ionel-Cosmin au fost condamnați doar la amenzi de 1.800 lei fiecare, iar restul acuzațiilor – de la șantaj și lipsire de libertate până la acces informatic, au fost înlăturate prin achitare.
Procurorul de caz, Stan Petru Rareș, și polițistul judiciar Eduard Dumbravă, cei care au construit acest dosar de amploare, rămân acum în fața unui eșec major.
Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în apel.
Citește și: CNA pregătește cenzura oficială în România. Guvernul vrea să controleze tot ce vezi, auzi și spui
Stați liniștiți… că îl activează domnul Dumbrava pe unchiul cu biletele la curtea de apel.
După 4 ani de plimbat la tribunalul București 9 luni de arest preventiv 4ani de control judiciar bani cheltuiți pentru un proces care nici măcar nu trebuia să înceapă pentru că de la început să văzut că nu există probe asupra faptelor fabricate de acești oameni pe care probabil le-a deranjat cu deconspirarea traseului pe unde se făcea traficul de droguri. 4 ani le-a trebuit judecătorilor sa constate că nu sunt probe și să dat achitarea. Întrebarea mea este pentru judecători cine va plăti pentru abuzurile la care a fost supus acest om care a vrut ca tineretului de azi sa nu cadă pradă a drogurilor. Atuncea am putea zice ca trăim în democrație când acești oameni care au comandat acesta execuție vor fi trași la răspundere indiferent în ce funcții se află.
Nu mai sunt procurori și judecători în ziua de azi cum au fost cei de dinainte de revoluție și nu au învățat nimc cei care au venit după ei mă refer la cel care sunt mai noi în meserie ! Și uite așa dau cu stângul în dreptul și invers distrugând viața unor oameni nevinovați !
Ce judecători de dinainte de revoluție!!!???Care executau ordinele partidului și nu numai.Un singur exemplu-cand ,,doamna”inspector general școlar Elena Bărbulescu a dat ordin că acei avocați din procesul de divorț al fiului ei să fie terminați s-au aranjat.Ba pentru un pachet de Kent,etc.Astfel l-am văzut pe avocatul Tomoiu in zeghe și cu lanțuri la picioare când era dus de la arest la judecătorie.Mai noroc a avut avocatul Herțoiu care s-a refugiat la CAP Scornicești unde președinte era tov.Enachioaiaiar ulterior Lică Barbulescu și logic nu intra nimeni.