Activişti din gruparea ecologistă „Just Stop Oil” au stropit cu vopsea portocalie o grădină din cadrul celebrei expoziţii florale Chelsea Flower Show din Londra, relatează dpa, citată de Agerpres.

Poliţia londoneză a declarat că trei persoane au fost arestate sub acuzaţia de vandalism.

O fotografie realizată la locul incidentului, distribuită pe Twitter de poliţie, arată o expoziţie florală murdărită cu vopsea portocalie. Gruparea „Just Stop Oil” a confirmat într-un comunicat că trei femei au aruncat cu vopsea peste RBC Brewin Dolphin Garden, proiectată de Paul Hervey-Brookes, după ce au trecut joi, la ora 09:00 (08:00 GMT), peste o barieră de protecţie.

„Una dintre ele a spus: ‘La ce foloseşte o grădină dacă nu poţi mânca? Strigăte de uimire s-au auzit din public, deşi mai târziu acestea s-au schimbat în aplauze şi strigate de ‘Bravo’ „, a afirmat un purtător de cuvânt al grupării.

La rândul său, poliţia londoneză a anunţat că „ofiţerii au răspuns la un incident la #ChelseaFlowerShow în această dimineaţă (joi)”. „Trei persoane au fost arestate la faţa locului, fiind suspectate de vandalism în legatură cu un protest #JSO. O anchetă se află în curs de desfăşurare”.

Protestul de joi survine după ce activişti ai „Just Stop Oil” – care militează pentru stoparea tuturor proiectelor noi de combustibili fosili din Marea Britanie – au întrerupt lunea trecută Campionatul mondial de snooker de la Crucible, aruncând cu vopsea portocalie peste o masă de snooker.

Expoziţia florală Chelsea Flower Show s-a deschis luni şi se desfăşoară până sâmbătă la Londra.

Citește și: Dezastru în Apuseni: Fenomenul offroad-ului ilegal distruge fauna sălbatică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here