Fostul director al firmei de efecte pirotehnice implicate în evenimentul tragic de la Clubul Colectiv, Cristian Niță, a primit acordul din partea magistraților să poată părăsi țara pentru o perioadă scurtă de timp. Acuzatul urmează să plece în Mauritius la finalul lunii martie.

Cristina Niță va putea să meargă în statul insular în perioada 27 martie – 5 aprilie 2018, în urma hotărârii magistraților, relatează știrileprotv.ro.

Incendiul din noaptea de 30 octombrie 2015 din Colectiv a dus la moartea a 65 de persoane.

Interceptările cuprinse în referatul Parchetului General cu propunerea de arestare preventivă a acuzaților se învârt în jurul lui Cristian Niță și al apropiaților acestuia. Pe 31 octombrie 2015, o angajată a firmei îi cerea fostului director să șteargă o serie de documente din calculator care ar fi putut ajunge probe la dosar.

Cristian Niță, în postura de director, și Daniela Niță, acționarul majoritar al firmei Golden Ideas Fireworks Artists SRL și administratorul acestuia, au fost reținuți în anul 2015. Acuzațiile care li se aduceau erau favorizarea făptuitorului și sustragerea ori distrugerea de probe sau încrisuri.

Pirotehnistul Viorel Zaharia este acuzat de ucidere din culpă. În dosar mai există și alți inculpați, printre care fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, patronii clubului Colectiv, dar și pompierii Antonina Radu și George Petrica Matei.

Procesul „Colectiv” a început pe fond în luna mai a anului 2017, dar a fost amânat de mai multe ori, date fiind citările neregulamentare ale părților vătămate din dosar.

Următorul termen a fost stabilit pentru 26 martie 2018.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here