Asociațiile Pro Civilizație – Fără Maidanezi și Inițiativa pentru Responsabilitate Civică (IREC) trag un semnal de alarmă în cazul fetiței de doar trei ani care a fost mâncată de vie de câinii maidanezi în comuna Saraiu, județul Constanța, în data de 11 iunie 2021, aducând acuzații grave conducerii Primăriei Saraiu.

„Solicităm publicarea raportului IML privind cauzele morții acestui copil, întrucât avem informații pe surse că se încearcă mușamalizarea acestui caz pentru a disculpa Primăria Saraiu și pe doamna primar Dorinela Irimia de vina pe care o poartă pentru moartea acestui copil, în urma neîndeplinirii obligației legale pe care o aveau să strângă câinii fără stăpân pentru ca aceștia să nu fie un pericol pentru oamenii din localitate. În acest sens, se încearcă legitimarea ipotezei că micuța a fost devorată de animale sălbatice, nu de haitele de câini fără stăpân care există în număr mare pe raza localității și despre care știu toți locuitorii! Știut fiind faptul că prăzile/victimele sunt mâncate de vii de canide, această fetiță a murit în chinuri inimaginabile. A fost devorată la propriu, cadavrul ei fiind acoperit de mușcături multiple și dezmembrat, piciorul stâng fiind găsit, mâncat parțial, la 1 m distanță de corp”, au scris reprezentanții IREC, precizând și că doamna primar Dorinela Irimia este șefa tatălui fetiței ucise, „ceea ce înseamnă că este foarte posibil ca aceasta să facă într-adevar presiuni pentru a mușamaliza cazul și a scăpa de răspunderea penală pentru moartea copilului”.

Militanții pentru siguranța cetățenilor acuză autoritățile constănțene că nu își fac treaba și că nu se află la prima abatere, amintind că în decembrie 2016, tot în Constanța, un bebeluș a fost găsit devorat de maidanezi într-un parc, iar la doar două luni distanță un băiețel de patru ani a fost victima unui atac canin, în Techirghiol, ignoranța acestora conducând la viitoare atacuri iminente.

„Ca parte a societății civile, ca părinți, ca oameni, suntem consternați în fața unei asemenea atrocități. Aceste orori nu pot fi justificate sub niciun aspect în România secolului 21, țară membră UE. Nu putem accepta ca neaplicarea legii să ucidă în continuare! Trebuie să punem stop mușamalizării acestor orori!”, a transmis și Boris Caraion, președintele Pro Civilizație – Fără Maidanezi, solicitând I.J.P. Constanța identificarea și pedepsirea tuturor celor care se fac vinovați de abuz în serviciu, de neglijență în serviciu și de omor din culpă.


Citește și: Copilă de trei ani găsită moartă pe câmp. Era mâncată de animale sălbatice

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here