Un raport al Inspecției Judiciare efectuat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia arată că două dosare în care era vizat Klaus Iohannis au fost clasate în anul 2014, iar una dintre soluții a fost certificată de Augustin Lazăr, la acel moment fiind procuror general al unității de parchet.

 

Raportul a fost întocmit în 8 ianuarie 2019 și urmează să ajungă la CSM.

Raportul efectuat de Inspecția Judiciară, publicat pe luju.ro, a vizat respectarea de către procurorii acestui parchet a normelor de procedură în efectuarea urmăririi penale și în soluționarea plângerilor formulate împotriva soluțiilor de neurmărire penală sau de netrimitere în judecată în cauzele privindu-l pe Iohannis, instrumentate în perioada 2001 – 2016.

Potrivit raportului, două dosare din 2014, în care era vizat Klaus Iohannis, au fost clasate. La acel moment, Augustin Lazăr era procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, așa cum arată CV-ul său, și tot el a fost cel care a repartizat dosarele către procurorii din acea unitate.

„Datele de verificare relevă faptul că dosarele penale nr. 595/P/2014 și nr. 626/P/2014 au fost repartizate procurorilor de caz de către domnul Augustin Lazăr, având functia de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, iar în cazul dosarului nr. 595/P/2014 acesta a semnat adresa de comunicare a soluției către petenta, certificand legalitatea și temeinicia soluției”, se arată în raportul Inspecției Judiciare, publicat pe luju.ro.

Raportul vorbește de 16 dosare din perioada 2001-2014.

Potrivit aceleiași surse, Klaus Iohannis ar fi fost și urmărit penal în anul 2006: „A fost indentificat un singur dosar penal, respectiv având nr. 42/P/2006 în care s-a dispus începerea urmăririi penale in personam la data de 12.06.2006, față de mai multe persoane și față de numitul Iohannis Klaus Werner cu referire la infracțiunea prev. de art. 248 V. C pen., dosar care a fost declinat la DIICOT la data de 26.07.2006”.

Vezi mai mult oe luju.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here