Steven Dick, de 37 ani, adjunctul șefului Misiunii la Ambasada Marii Britanii în Ungaria, a murit după ce a contractat coronavirus, a anunțat Serviciul Externe, miercuri, citat de Reuters.

Într-o declaraţie, părinţii lui au spus că „Steven era un fiu şi un nepotul iubit de întreaga familie. Era amabil, amuzant şi generos. A fost întotdeauna visul lui să lucreze pentru Biroul de Externe şi a fost foarte fericit să reprezinte Marea Britanie. Suntem devastati de pierderea lui si le cerem jurnaliştilor să ne acorde intimitate in acest moment tragic”.
Steven Dick şi-a început cariera în 2005, la Banca Scoţiei, în calitate de stagiar absolvent, unde a petrecut trei ani, înainte de a trece la Direcţia Migraţii a Oficiului pentru Externe în Comunitatea Naţiunilor. Apoi a fost numit ofiţer politic la ambasada britanică din Kabul.
Secretarul de externe, Dominic Raab, a declarat: „Sunt devastat de veştile despre moartea lui Steven. A fost un diplomat dedicat şi şi-a reprezentat ţara cu mare pasiune. Tuturor celor care l-au cunoscut şi au lucrat cu Setevan le va fi dor de el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here