Potrivit unui anunț făcut de Administrația Națională a Penitenciarelor, aproape 23.000 de pușcăriași au fost eliberați până acum în baza recursului compensatoriu.

„De la data de 19.10.2017 până la data de 03.12.2019, din unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor au fost înregistrate 22.939 liberări, dintre care 4.060 liberări la expirarea duratei pedepsei în termen şi 18.879 liberări condiţionate. În perioada anterior menţionată, din totalul liberărilor, au fost înregistrate 2.335 reveniri, în unităţile subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor”, a precizat ANP.

Potrivit ANP, nu toţi cei care au revenit în penitenciar au săvârşit fapte de natură penală în perioada postdetenţie.

„Menţionăm că nu toate cele 2.335 reveniri au fost persoane care au săvârşit fapte de natură penală în perioada postdetenţie, o parte dintre acestea având pe rolul instanţelor de judecată şi alte cauze penale, în diferite stadii de instrumentare, la momentul punerii în libertate”, a explicat Administraţia Penitenciarelor. 

Citeste si Avocatul Toni Neacşu: Recursul compensatoriu nici nu există în legislaţie. Nimeni nu iese din închisoare numai datorită acestuia

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here