Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, le-a transmis președintelui Klaus Iohannis și premierului Ludovic Orban o amenințare în legătură cu guvernarea. Marcel Ciolacu le-a spus că PSD va depune moţiune de cenzură şi va înlătura actuala guvernare, dacă alocaţiile pentru copii nu vor fi dublate.

„Am un singur mesaj pentru Iohannis şi Orban: nu dublaţi alocaţiile, vă măturăm guvernarea! Sunteţi un pericol pentru viitorul ţării! Preşedintele Iohannis nu mai poate amâna dublarea alocaţiilor pentru copii”, a transmis Ciolacu într-un mesaj pe Facebook.

El a arătat că decizia Curții Constituționale demonstrează că PNL n-a avut, practic, argumente, ci a vrut doar să blocheze aplicarea legii. Marcel Ciolacu a precizat că social-democraţii vor depune moţiune de cenzură, indiferent dacă România va mai fi sau nu în stare de alertă, în cazul în care nu se vor lua măsurile pentru ca alocațiile să fie dublate.

„Pentru milioane de români cu copii această măsură iniţiată de PSD este o mare gură de oxigen pentru bugetul lunar al familiei. De aceea, îi solicit preşedintelui să promulge legea în regim de urgenţă, iar Guvernului Orban să o aplice de la 1 august”, a mai spus Marcel Ciolacu.

Președintele PSD a precizat că o guvernare care se opune creșterii veniturilor pentru copii nu poate construi vreun viitor pentru România.

„Dacă nu fac asta, depunem moţiunea de cenzură în august – indiferent că România va fi sau nu atunci în stare de alertă. O guvernare care se opune cu toate forţele creşterii veniturilor a milioane de copii nu poate construi vreun viitor pentru România!”, a încheiat Marcel Ciolacu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here