Un băiat în vârstă de 15 ani, din Vaslui, este dat în consemn la frontieră, joi, după ce a fost răpit de persoane necunoscute din mașina condusă de tatăl său.

Inspectoratul General al Poliției Române arată într-un comunicat de presă că polițiștii din Vaslui caută un copil, de 15 ani, care a fost luat din autoturismului tatălui său, după ce acesta din urmă a fost lovit, de către două persoane necunoscute.

„La data de 5 iulie 2018, ora 12.15, polițiștii din Vaslui au fost sesizați de tatăl minorului despre faptul ca , în timp ce se afla în autoturism, oprit la o trecere pentru pietoni, un bărbat necunoscut l-a lovit, iar un alt bărbat a tras copilul din mașină, după care au fugit, într-o direcție necunoscută. Polițiștii au demarat imediat căutările, minorul fiind dat în urmărire și în consemn la frontieră. Băiatul se numeşte Ţibuliac Mădălin Giuliano, are 15 ani și următoarele semnalmente: 1,65 m. înălțime, greutate aproximativă – 60 kg, păr negru, tuns scurt, ochi căprui. La momentul dispariției, era îmbrăcat cu pantaloni scurţi, de culoare deschisă, tricou de culoare deschisă, patofi sport de culoare albă. Din primele verificări a rezultat faptul că este posibil să se afle în compania mamei sale, cetăţean român, cu domiciliul în străinătate. În cauză a fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lipsire de libertate și lovire sau alte violenţe, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui. Persoanele care pot oferi informații, care să conducă la depistarea băiatului, sunt rugate să sune la numărul unic de urgență 112 sau să anunțe cea mai apropiată unitate de poliție”, se arată în comunicatul citat.

Părinții copilului au avut o relație de concubinaj, în perioada 2000-2004, în municipiul Bârlad, iar în 2004, femeia a plecat de la domiciliu.

În anul 2007, mama copilului, Macedonia Munteanu, s-a întors în Bârlad, de unde, spun anchetatorii, a plecat împreună cu copilul, în Spania. De atunci până în 2016, tatăl copilului nu a știut unde se află acesta, dar nu a anunțat Poliția.

În anul 2016, tatăl copilului dat dispărut a aflat că acesta este în Franța, iar la începutul acestei luni, bărbatul a mers acolo și l-a adus în România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here