În primul caz, cel de la Sânnicoară este implicat un tânăr de 15 ani din Cluj, venit în vizită la prietena lui din sat. A fost “interceptat” de către trei localnici, geloși pe succesul său la fata respectivă, care l-au “taxat” într-un parc, sub ochii prietenei lui. În cel de-al doilea, victima e un tânăr în vârstă de 14 ani din Florești iar agresorul e un recidivist, în vârstă de aproximativ 40 de ani, tatăl unui băiat cu care victima și prietenii lui se certaseră pentru o frână de trotinetă.

 

Bogdan e un tânăr dezghețat în vârstă de 15 ani, din Cluj-Napoca, sosit împreună cu părinții săi la I.M.L.Cluj. Adolescentul prezintă mai multe urme de lovituri în zona capului și a gurii, căutându-și mereu un punct stabil de sprijin, se plânge încontinuu de amețeli. Povestește – desigur, cu permisiunea tatălui – că luni 18 iunie a fost bătut, de față cu prietena lui, de trei indivizi de vârsta lui în parcul din Sânnicoară. Totul, după ce cu câteva zile în urmă victima se certase cu unul dintre agresori, din caza fetei – și se înțeleseseră pe Facebook să-și tranșeze diferendul, în același loc, fiecare cu câte doi “martori”. Doar că prietenii aduși de clujean au fost mai „orășeni” și mai sensibili, refuzând să se implice trup și suflet, pe când cei ai rivalului său au fost mai determinați,  acest lucru ducând la snopirea lui în bătaie de către localnic și unul din amicii săi.  Bogdan povestește că totul s-a petrecut în jurul orei 18.00, iar după ce a fost bătut a fost adus acasă de un domn milos, care a văzut întreaga scenă. Intervine în discuție mama lui Bogdan, în continuare teribil de îngrijorată: „Când am văzut în ce hal e băiatul, l-am pus în mașină și l-am adus la U.P.U., unde medicii și asistenții i-au făcut toate explorările necesare și au anunțat poliția, iar aceștia, la rândul lor ne-au recomandat să ne prezentăm la I.M.L. pentru certificat medico-legal”. Curând adolescentul este poftit în cabinetul de consultații, de unde se întoarce cu un certificat  în care i-au fost recomandate între opt și nouă zile de îngrijiri.

Poliția nu a fost sesizată la momentul producerii evenimentului. La această oră nu este depusă încă o plângere, dar termenul legal de depunere este de nouăzeci de zile de la producerea lui”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J. Cluj.

Cel de-al doilea eveniment a avut loc marți, 19 iunie, în fața unui bloc din comuna Florești, iar tatăl lui Andrei, cealaltă victimă, în vârstă de 14 ani, mărturisește că fiul să a fost bătut de tatăl – dezaxat și recidivist – al unui amic de-al copilului său: “Copiii se contraziceau de la frâna unei trotinete, când brusc posesorul acesteia i-a amenințat că merge în casă și vine cu o bâtă și le arată lor. Iar în loc să apară el a apărut tatăl lui, care a coborât dintr-o mașină și i-a ars un dos de palmă, puternic, în față fiului meu”. Precizează Andrei, copilul bătut, vrând să fie mai exact decât tatăl lui: “Îi împrumutase unuia din grupul nostru frâna de la trotinetă și s-a trezit că-i trebuie chiar în momentul acela și noi i-am zis că i-o aducem imediat, dar el n-a mai așteptat și și-a anunțat tatăl, care tocmai coborâse din mașină. Și acesta a venit direct la mine, m-a luat de umăr, m-a înjurat și apoi mi-a ars un pod de palmă în falcă, de n-am mai văzut bine minute în șir. Mă tot amenința că-mi omoară toată familia, dă cu mașina peste noi, că a făcut la viața lui cinci ani de pușcărie și nu-i pasă de nimeni și nimic. Eu am venit acasă, i-am spus lui tata ce mi s-a întâmplat și acum am venit cu toții aici”. Continuă tatăl ideea fiului: “După ce scoatem certificatul mergem la poliția din Florești și facem pângere pe numele acestui domn Bogdan! Nu e posibil ca un matur să se poarte în așa hal cu niște copii, într-o problemă care-i privea doar pe ei – și care de altfel s-a rezolvat imediat – înapoierea unei frâne de trotinetă”. Nu-și termină bine vorba și adolescentul este poftit în cabinetul de consultații. Zăbovește acolo circa zece minute, după care se întoarce cu un certificat în care i-au fost recomandate două zile de îngrijiri.

“A fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de lovire sau alte violențe și amenințare. Cercetările continuă, în vederea stabilirii circumstanțelor exacte ale producerii evenimentului”, a declarat, pentru Gazeta de Cluj, Traian Morar, purtător de cuvânt al I.P.J.Cluj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here