Adrian Năstase i-a dat în judecată pe președintele Klaus Iohannis și premierul Ludovic Orban după ce aceștia i-au restras decorației Steaua României. Dosarul fostului premier se află pe rolul Curții de Apel București și a fost deschis în data de 9 martie 2020, informează antena3.ro.

În ianuarie, Adrian Năstase anunța că îl va da în judecată pe Klaus Iohannis, catalogând „meschin” gestul președintelui de a retrage decorațiile tuturor celor care au condamnări penale.

Mi se pare un gest meschin!

„Am trecut într-o altă fază, am făcut o plângere prealabilă, urmează o acțiune în instanță, pentru că după părerea mea e vorba de un gest discreționar în condițiile în care textul respectiv nu oferă niciun fel de garanție de stabilitate în ceea ce privește acordaea sau retragerea decorațiilor. (….) A te raporta la ce s-a intamplat acum 12 ani și a reexamina acele lucruri este absolut aberant. Nu discutăm aici despre Maniu, sunt lumini si umbre, într-un fel mi se pare un gest absolut meschin și cu asta incheiem un capitol care mă deranjează”, afirma Adrian Năstase, la România TV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here