În data de 28 noiembrie 2022, la Opera Națională Română, clujenii sunt invitați să participe la conferința „Creștinismul, revoluția iubirii” unde profesorul Adrian Papahagi și scriitorul Mihail Neamțu vor discuta despre moștenirea Mântuitorului în această lume: iubirea.

Totodată, participanții se vor putea bucura de o atmosferă de sărbătoare adusă de vocea Mariei Coman într-un recital duhovnicesc.

Dialogul dintre Adrian Papahagi și Mihail Neamțu va avea ca temelie lansarea cărții „Geneză și Înviere. Cum citim Biblia astăzi?”, o carte ce comprimă seria de discuții purtate de-a lungul anilor de către cei doi autori despre învățăturile din cartea cărților, Biblia.

„Biblia nu este o simplă carte. Este, după cum era ea numită în cataloagele de cărți medievale, biblioteca însăși,” spune profesorul Adrian Papahagi într-un dialog cu scriitorul Mihail Neamțu, intitulat „Cartea Genezei”, disponibil pe platformele sociale.

De ce trebuie citită Biblia?

Această carte a cărților nu este doar o mărturie a iubirii părintești pe care Dumnezeu o manifestă în veșnicie, ci și fundamentul principiilor pe care s-a creat civilizația prin creștinism. „Biblia pentru oameni, cel puțin pentru creștini este și o carte inspirată. Acest Cuvânt Viu are efect asupra sufletelor noastre”, precizează scriitorul Mihail Neamțu în aceeași discuție cu profesorul Papahagi.

Astfel că, toți oamenii, în special tinerii, care au nevoie de o gură proaspătă de aer sufletesc sunt invitați să participe la această conferință despre iubire, în apropierea sărbătorii Nașterii Domnului Iisus Hristos.

Intrarea la conferința „Creștinismul, revoluția iubirii” este gratuită, având prioritate participanții care își rezervă un loc pe site-ul evenimentului, Marilecărți.ro

Conferința va începe la ora 18:30, în data de 28 noiembrie 2022, luni, la Opera Națională Română Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here