Fostul europarlamentar PSD Adrian Severin acuză, pe Facebook, că FBI ar deține un birou chiar în sediul DNA. Postarea a fost preluată și de ex-premierul PSD-ist Adrian Năstase.

„Acum câțiva ani, pe când ‹bunul ambasador Klemm› abia se pregătea să descindă in România, i-am adresat acestuia o scrisoare deschisă prin care pentru prima dată se vorbea public despre existența unui birou FBI în chiar sediul DNA și se punea problema dacă un atare ‹parteneriat strategic› paralegal nu trecea din domeniul tehnic în cel politic pentru a deosebi ‹corupții buni› de ‹corupții răi› în funcție de congruența dintre preferințele politice ale acestora și interesele americane.

Mai mulți jurnaliști au revenit ulterior asupra subiectului cerând amintitului ambasador o dezmințire și subliniind că în lipsa acesteia, tăcerea va fi interpretată ca o confirmare a afirmațiilor și temerilor mele. Într-un târziu, dl Klemm, într-o încercare tipică de negare fără negație, ocolind subiectul principal, a admis că SUA, inclusiv FBI, sprijină în multiple feluri activitatea DNA ca sprijin dat luptei împotriva corupției. Prin vizita rituală făcută împreună cu rezidentul FBI (pentru necunoscători, un serviciu de contraspionaj) procurorului-șef interimar al DNA imediat după delegarea acestuia, ambasadorul SUA a clarificat că printre felurile sprijinului se numără și cel politic; adică dincolo de expertiză și probabil informații, SUA transferă și putere, evident subsumată unor obiective politice care pot fi și românești, dar cu siguranță sunt americane, deci de principiu neromânești.

Celor care urmăresc evoluțiile din SUA, o asemenea veste le crează temeri suplimentare, căci acolo Președintele legitim dar acuzat de lipsa patriotismului, se luptă cu serviciile secrete care, iată, vizitează ritualic și mai mult decât atât DNA, nelegitimate democratic, dar autoproclamate ca fiind patriotice. Atunci, cine sprijină și îndrumă de fapt DNA?”, se întreabă Adrian Severin.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here