Președintele Consiliului Județean Cluj a chemat presa pentru a observa una din orele de maxim trafic pe aeroportul din Cluj, puțin după ora cinci dimineața. ”După cum vedeţi la această oră sunt în jur de 800 de pasageri care se îmbarcă către diverse destinaţii. În primul semestru din 2015 traficul pe aeroport a crescut cu 30 la sută faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, care vine peste o creştere de 14 la sută anul trecut,
iar anul acesta sunt estimaţi circa 1.400.000 de pasageri”, a arătat preşedintele CJ Cluj, Mihai Seplecan.

Directorul de operaţiuni al aeroportului, Iuliu Pop, a vorbit despre măsurile pentru îmbănătățirea condițiilor de călătorie pentru pasagerii clujeni și de pretutindeni. „Creşterea traficului a necesitat să amenajăm încă un filtru de control de securitate. Avem 6 aeronave pregătite de decolare, spre destinaţiile Londra, Paris, Dortmund, Munchen, Bucureşti-Otopeni, Charleroi, acest ultim zbor alternează şi cu alte zboruri. Numărul de pasageri dimineaţa depăşeşte uneori 800. Sunt zone care devin aglomerate, de exemplu zona de îmbarcare pasageri. (…) La etaj este o sală unde se pot grupa pasageri pentru aeronave. Intenţionăm să facem, o cale de acces, cu o scară interioară, după controlul de securitate”, a explicat Pop.

Și Mihai Seplecan a recunoscut că în prezent condiţiile de la aeroport nu sunt tocmai prielnice pentru pasageri. ”După cum vedeţi sunt foarte mulţi copii care stau în picioare sau la părinţi în braţe. Dorim să facem încă o sală de aşteptare la etaj pentru ca pasagerii să aibă condiţii mai bune”, spune Mihai Seplecan.

1 COMENTARIU

  1. Daca tot s-a apucat Seplecan sa vorbeasca, sa vorbeasca si despre Cristi Bara si sa ne spuna de ce cand era director la Electrica a angajat-o centralista la telefon si de ce dupa ce s-a mutat la consiliul judetean a adus-o la RAADPP purtatoar de cuvant. Ar fi interesant de stiut. Multumim pentru raspuns.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here