Planul lui Boc de a ajunge un oraș model în ceea ce înseamnă eco-friendly este încă departe de a se împlini. O clujeancă a postat mai multe mesaje pe rețelele sociale în care preciza că poluarea în Cluj-Napoca a depășit de câteva ori valorile normale.

Mai mult, la sfârșitul lunii septembrie, aerul din Cluj depășeau normele chiar și cu 500%.

Aveți idee ce sa poate face? Unde as putea sa trimit sesizări? Sunt pregătită sa o fac zilnic, pana când nu admit ca avem o problema majora cu aer in Cluj. Un mail sau ceva? Garda de mediu? Mulțumesc frumos”, a scris femeia în postarea sa.

Potrivit șefului Gărzii de Mediu, Cluj, Stanisav Costa, aerul este poluat în Cluj din cauza traficului auto, iar o soluție ar fi ca șoferii să treacă la mașini electrice în cel mai scurt timp.

Se știe că, odată cu venirea toamnei și apariția ceții, din cauza amplasării urbei într-o vale, noxele emanate de mașini rămân „așezate” peste oraș și duc la creșterea cifrelor care definesc poluarea. Oricine dorește să facă o sesizare cu privire la calitatea aerului, o poate depune la noi și o vom trata cu toată seriozitatea”, a spus pentru Cluj24 șeful Gărzii de Mediu Cluj.

Soluții ar exista, dar municipalitatea bate pasul pe loc de ani de zile în ceea ce privește haosul din trafic, în special la începutul toamnei, când elevii și studenții se întorc la școli.

Citește și: Schimbarea la față a PSD Turda. Vasile Dîncu și provocările unui nou drum în politică

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here