Casa de protocol a prefectului Calin Platon ar urma sa fie scoasa la vânzare.  Cel mai probabil respectivul imobil va fi vândut la un pret inferior valorii reale a acestuia. La DRDP Cluj se schimba directorii si se creeaza noi functii de conducere în functie de interese.

DRDP Cluj este o institutie care, în mod normal, ar trebui sa se ocupe de amenajarea drumurilor din judet. O activitate extrem de dificila, în conditiile în care infrastructura rutiera din regiune are carente serioase. Totusi, managementul deficitar fac din aceasta regie una extrem de problematica. De când a fost preluata de liberali, afacerile dubioase marca DRDP au început sa rasara ca ciupercile dupa ploaie, Gazeta prezentând o multime de asemenea situatii. În ultima vreme, un nou scandal a lovit regia clujeana. Astfel, chiar daca DRDP se debarseaza de contracte, oficialii acestei regii creaza noi posturi de director. Mai mult decât atât, ei scot la vânzare imobile si terenuri din patrimoniul propriu. Din informatiile noastre, aceste imobile ar urma sa fie cumparate de apropiatii PNL, dar si de catre unii membri ai acestui partid.

Cuibusor de nebunii

La ultima sedinta a Adunarii Generale a Actionarilor a DRDP Cluj desfasurata în 9 aprilie, s-a stabilit initierea procedurilor de valorificare a mai multor imobile aflate în patrimoniul DRDP. Pe lista cu imobilele propuse spre vânzare se afla si locuinta de serviciu a actualului prefect al judetului Cluj, Calin Platon. În momentul de fata, Prefectura Cluj plateste 300 de euro catre DRDP Cluj, acesti bani fiind aferenti chiriei lunare, întretinerea fiind suportata din bugetul propriu al prefectului. Calin Platon beneficiaza de o locuinta de serviciu în conditiile în care domiciliul stabil al acestuia este în Dej, iar legea spune ca prefectii din alte localitati decât cele în care desfasoara activitatea de funtionar public beneficiaza de acest privilegiu. Singura problema este ca respectiva lege a lasat o multime de goluri în ceea ce priveste acest amanunt, la prima vedere insignifiant. În conditiile în care prefecturile îsi au sediul în orasele resedinta de judet, prefectul poate sa-si gaseasca rapid un domiciliu într-o comuna învecinata si sa primeasca din partea statului o locuinta în buricul târgului. La fel si în cazul prefectului Platon. El are buletin de Dej, dar locuieste într-o casa de protocol în Cluj-Napoca, chiar daca distanta dintre Cluj-Napoca si Dej se poate parcurge cu masina, tot de serviciu, în mai putin de 40 de minute. Totusi, bugetul local este saracit lunar de contravaloarea chiriei aferente respectivului spatiu, chiar daca s-ar fi putut evita acest lucru. O alta problema este ca în cazul în care se va stabili ca respectivul imobil va fi vândut, cel mai probabil ca va ramâne în posesia prefectului. Conform informatiilor noastre pretul de achizitie va fi mult sub valoarea de piata a respectivului imobil. Ne putem astepta la aceasta situatie în conditiile în care actualul prefect, fost vicepresedinte al liberalilor clujeni este în relatii mai mult decât bune cu „colegii” liberali de la DRDP. Pe aceeasi lista se mai afla înca un imobil aflat în vecinatatea casei „prefecturale”. Alte imobile care vor fi scoase la mezat se afla în zone destul de bune, unul în comuna Feleacu si 3,7 hectare în Baile Felix. Problema este ca aceasata regie are un buget suficient pentru a-si desfasura activitatea, fiind destul de curios de ce doresc sa vânda acele imobile.   

Uite directorul, nu e directorul

O alta problema sesizata în activitatea regiei este faptul, ca la mai toate sedintele Consiliului de Administratie (CA) a DRDP Cluj sunt schimbati directori. Astfel la ultima sedinta a CA au fost propusi sase noi oameni pentru a ocupa functii de directori. Mai mult decât atât, în aceeasi sedinta s-a înfiintat un nou post de director de dezvoltare si administrare regionala. Aceste lucruri apar în conditiile în care tot în aceeasi sedinta a CA, s-a stabilit schimbarea limitelor drumului national DN67C din administrarea DRDP Cluj în administrarea DRDP Craiova. Acest lucru înseamna ca DRDP Cluj a „scapat” de administrarea respectivului sector de drum. Problema este ca desi DRDP Cluj se „debaraseaza” de lucrari, înfiinteaza noi posturi de directori.    

Nu stiu, n-am auzit

Prefectul Calin Platon a afirmat ca nu cunoaste situatia respectivului imobil. „M-ati luat prin surprindere. Nu stiam ca se va vinde imobilul în care stau. Când voi primi o înstiintare scrisa care sa contina toate datele, voi lua o decizie. Conform legii, prefectii sau subprefectii care nu activeaza în orasul de resedinta au dreptul la locuinte de serviciu. Eu am fost repartizat într-o locuinta a DRDP, între Prefectura si respectiv regie existând un contract de închiriere”, a declarat Calin Platon.

Augustin Stanciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here