Rareş Bogdan, fost moderator de televiziune, în prezent, politician liberal, cap de listă PNL pentru alegerile europarlamentare, a obţinut de-a lungul timpului, prin intermediul firmelor sale de consultanţă, PR şi publicitate, contracte de sute de mii de euro din bani publici. Contractele de publicitate, consultanţă şi PR obţinute de firmele lui Bogdan sunt semnate cu instituţii de statcu companii cu capital majoritar de statcu companii în care statul este principal acţionar sau cu autorităţi aflate în subordinea Parlamentului, scrie Sorina Matei pe blogul personal.

Astfel, firmele lui Rareş Bogdan au încheiat contracte de 127.000 de euro cu Universitatea de stat Babeş Bolyai din Cluj Napocade 23.000 de euro cu Universitatea Tehnică de stat din Cluj Napocade 2300 de euro cu ARCUB din subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi de 308.000 de euro cu Autoritatea de Supraveghere Financiară condusă la acea vreme de Angela Toncescu, trimisă în judecată pentru fapte de corupţie.

Familia Rareş Bogdan, 13 firme cu activităţi diverse. 7 firme falimentare şi insolvente, 6 în funcţiune. Trend Communication, firma de publicitate, PR şi consultanţă a lui Rareş Bogdan cu cifră de afaceri netă de aproape 1 milion de euro
Datele Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, actualizate în Martie 2019, arată că de-a lungul timpului Rareş Bogdan dar şi soţia sa, Antoanela, au fost implicaţi în nu mai puţin de 13 societăţi comerciale, Rareş Bogdan fiind angrenat în afaceri de la vârsta de 19 ani, mai întâi, alături de tatăl său, ulterior alături de diverşi membri ai familiei, în total în 7 firme.

Firmele în care a fost implicat/ este Rareş Bogdan au activităţi diverse: de la comerţ de produse chimice, la comerţ cu amănuntul în magazine, intermedieri în comerţul cu material lemnos, comerţul de produse comestice şi parfumerie, transporturi aeriene de pasageri până la publicitate, PR, consultanţă şi editare de ziare, fiind asociat de-a lungul timpului nu numai cu membri ai familiei ci şi cu milionarul clujean, Sorin Dan, specializat în turism, imobiliare şi piaţă de capital. Din cele 7 firme în care a activat de-a lungul timpului Rareş Bogdan, doar 2 mai sunt în prezent în funcţiune, restul de 5 fiind falimentare, insolvente, radiate.

Soţia sa, Antoanela Florina Bogdan, a fost/este implicată şi ea în societăţi care s-au ocupat de comerţul cu flori, cu animale de companie, cu hrana animalelor de companierestaurante, baruri, fitness şi comerţ cu amănuntul al echipamentelor sportive, fiind asociată, de exemplu, în Restaurantul italian pe care şi-l deschisese în Calea Floreasca din Bucureşti cu Luana Berbec, fiica baronului PDL, Cristache Rădulescu, fost preşedinte al CJ Ilfov, apropiat de Elena Udrea, Marian Petrache şi nu numaiBaronul Cristache Rădulescu este şi fost senator de Ilfov în legislatura 2004-2008, fost membru în comisia parlamentară de supraveghere a activităţii SRI, fost membru în comisia parlamentară de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi, printre altele, fost membru şi în comisiile de anchetă pentru investigarea afirmațiilor cu privire la existența unor centre de detenție ale CIA sau a unor zboruri ale avioanelor închiriate de CIA pe teritoriul României, fost membru în comisia de verificare a informațiilor furnizate cu privire la interceptarea comunicațiilor, fost preşedinte PDL Ilfov.

Din cele 6 firme în care a activat de-a lungul timpului soţia lui Rareş Bogdan, 4 mai sunt în funcţiune, neprofitabile sau cu profituri mici şi 2 sunt radiate, fiind ori falimentare ori radiate prin schimbare de sediu.

Datele arată că operaţiunile financiare ale lui Rareş Bogdan se desfăşoară prin intermediul firmelor sale de consultanţă, PR şi publicitate, în special prin societatea TREND Communication SRL (fostă Trend Advertising SRL) din Cluj Napoca, în care Rareş Bogdan deţine 30%, fratele său, Marius Horia Bogdan 20% şi Vasilică Octavian Hoandră- 50%, Vasilică Hoandră fiind şi administrator.

Societatea arată chiar pe siteul său că Vasilică Octavian Hoandră este CEO al Trend Communication, Rareş Bogdan este Managing Director şi fratele lui Rareş Bogdan, Marius Horia Bogdan este Managing Partner & Ad Director.

Trend Communication se prezintă tot pe siteul său ca fiind o companie ce oferă servicii de PR, publicitate, marketing politic, marketing online, analiză de piaţă, de tendinţe şi zone/persoane de influenţă, producţie publicitară conducând „campanii profesioniste de relaţii publice, publicitate, analiză media şi marketing politic„.

În zona relaţiilor publice, Trend Communication susţine că „gestionează relaţia cu mass media cu instituţiile guvernamentale, non guvernamentale şi lobby”, „pregăteşte apariţii publice, organizează evenimente, asigură fluxul de informaţii către presă, construieşte şi consolidează notorietatea companiilor, a instituţiilor sau persoanelor, gestionează situaţii de criză, consiliază pe oportunităţi de imagine” şi gestionează relaţia cu exeriorul”. În privinţa publicităţii, firma lui Rareş Bogdan susţine că derulează şi concepe campanii de testare a pieţei, generează identităţi, intermediază asigurarea spaţiilor publicitare în media, face producţie, derulează campanii publicitare complete, inclusiv de afişaj. În privinţa media, firma lui Bogdan face monitorizări pentru clienţi a presei centrale şi locale, arhivează informaţii, face studii de piaţă, baze de date, analize şi studii de imagine. Firma lui Bogdan susţine că se ocupă şi de marketing politic şi online: generează şi gestionează imaginea partidelor sau a liderilor politici, consiliază privind tehnica şi conţinutul discursurilor pentru liderii politici, coordonează campanii electorale, gestionează relaţiile cu presa, construieşte mesaje- slogan, idei, programe politice, critici, luări de cuvânt, generează imagini de brand în online, concepe şi gestionează conţinutul pentru canalele brandului inclusiv în social media, derulează, manageriază şi optimizează campanii online şi monitoritorizează piaţa online şi tagurile de interes.

Deşi nu şi-a depus datele fiscale pe anul 2018, Trend Communication SRL, firma în care este acţionar Rareş Bogdan a declarat la ministerul de Finanţe că a avut în 2017 o cifră de afaceri netă declarată de aproape 1 milion de euro şi un profit net declarat de 120.000 de euro. În 2016, firma lui Bogdan a avut tot o cifră de afaceri netă declarată de aproape 1 milion de euro şi un profit net declarat de aproape 100.000 de euro.

Potrivit Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, Rareş Ioan Bogdan şi Florina Antoanela Bogdan au fost/ sunt implicaţi în următoarele 13 societăţi:

(1) HORALON SRL cu sediul social în Ocna Mureş, judeţul Alba, înfiinţată în 1993 (asociat unic 100% Rareş Bogdan, persoane împuternicite Rareş Bogdanadministrator Ioan Bogdan/ tatăl), cu activitate principală comerţul cu ridicata a produselor chimiceSocietate aflată în funcţiune. Potrivit ministerului de Finanţe, societateanu şi-a depus datele fiscale pe 2018. În 2017, firma a declarat că nu a fost profitabilă.

(2) RMR Group Com SRL cu sediul social în Cluj Napoca, înfiinţată în 1997 (acţionari/administrator de-a lungul timpului: Rareş Bogdan, Mihai Sumedre, Stelian Rusu, Marius Horea Bogdan/fratele lui Rareş Bogdan), cu activitate principală comerţul cu amănuntul în magazine, intermedieri în comerţul cu material lemnos şi de construcţii, comerţ cu ridicata a materialului lemnos şi a cerealelor, semninţelor şi furajelor, societate insolventă, falimentară, lichidată, radiată după decizia instanţelor în 10 martie 2011.

(3) GEDEX International Com SRL cu sediul social în Cluj Napoca, înfiinţată în 1998 ( cu asociaţi/acţionari, inclsiv administratori, de-a lungul timpului: Rareş Bogdan, Mihai Sumedre, ADISAN SA, Marius Horea Bogdan, ) cu activitate principală comerţul materialului lemnos, comerţul de produse comestice şi parfumerie, vânzarea produselor, comerţ cu ridicata a produselor din ceramic, sticlărie, tapete şi produse de întreţinere, societate lichidatădizolvată, radiată după decizia instanţelor pe 3 iunie 2016.

(4) TREND Communication SRL (fostă Trend Advertising SRL), cu sediul în Cluj Napoca, înfiinţată în 2002 (cu asociaţi/acţionari, inclusiv administratori, de-a lungul timpului: Vasilică Octavian  Hoandră, Bogdan Horia Marius/fratele lui Rareş Bogdan, Rareş Bogdan), cu activitate principală: activităţi ale agenţiilor de publicitate, studiere a pieţei şi sondare a opiniei publice, servicii de reprezentare media, activităţi de consultanţă în domeniul relaţiilor publice şi comunicării, servicii informaţionale, servicii ale agenţiilor de ştiri şi multe alte activităţi secundare. Societate aflată în funcţiune. Potrivit ministerului de Finanţe, societateanu şi-a depus datele fiscale pe 2018În 2017, firma a declarat 15 salariaţi, o cifră de afaceri declarată de aproape 1 milion de euro net şi un profit net declarat de 120.000 de euro.

(5) CLEVER Media SRL(fostă TREND Media SRL), cu sediul în Cluj Napoca, înfiinţată în 2003, (cu asociaţi/acţionari, inclusiv administratori, de-a lungul timpului: Rareş Bogdan, Vasilică Octavian Hoandră, Marius Horia Bogdan/fratele lui Rareş Bogdan, Andrei Mihai Moga, Silviu Mănăstire, Transilvania Real Estatemilionarul Dorin Sorin Lucian IoanRollingstock Trading Limited CipruCristina Irimie), cu activitate principală: editarea ziarelor şi o serie de activităţi secundare, societate lichidată, insolventă, radiată prin decizia instanţelor în 7 august 2013.

(6) TREND Public SRL, cu sediul în Cluj Napoca, înfiinţată în 2004, (cu asociaţi/acţionari, inclusiv administratori, de-a lungul timpului: Trend Communication SRLRareş Bogdan, Cornelia Mihaela Stojka), cu activitate principală: publicitatea şi alte activităţi secundare, societate insolventă, falimentată, administrată judiciar de Casa de Insolvenţă Transilvania, radiată pe 5 decembrie 2011.

(7) TRANSILVANIA Express Airlines SRL, cu sediul în Bucureşti, înfiinţatăîn 2009, (cu asociaţi/acţionari, inclusiv administratori, de-a lungul timpului: Rareş Bogdan, Viorel Adrian Moţiu, Adrian Ciobotaru, Florian Leonard Papuc, Alexandru Peter Vasile, Alexandru George Dimitrescu, Costin Mihai Dimitrescu, Florin Dimitrescu), cu activitate principală: transporturi aeriene de pasageri şi alte activităţi secundare, societate aflată în dizolvare judiciară prin decizia instanţei.

(8) KARA Events & Flowers SRL, cu sediul în Cluj Napoca, înfiinţată în 2009, (cu asociaţi/acţionari, inclusiv administratori, de-a lungul timpului: Ille Florina Antoanela/Bogdan Floriana Antoanela-soţia lui Rareş BogdanRareş Bogdan), cu activitate principală: comerţ cu amănuntul a florilor, plantelor şi seminţelor, comerţ cu amănuntul al animalelor de companie şi a hranei pentru acestea în magazine specializate şi alte activităţi secundare, prin deciziile instanţelor, societate insolventă, lichidată, falimentară, radiată pe 5 martie 2014.

(9) TURM & Card SRL, cu sediul în Voluntari/Pipera, Ilfov, înfiinţată în 2015, (cu asociaţi/acţionari, inclusiv administratori, de-a lungul timpului: Luana Berbec, fiica baronului PDL de Ilfov, fost preşedinte CJ Ilfov, Cristache Rădulescu, Berbec Andrei Bogdan, soţul acesteia, Antoanela Florina Bogdan, soţia lui Rareş Bogdan, Laura Maria Petre, Nicuşor Eugen Albişoru), cu activitate principală: restaurante şi alte activităţi secundare şi punct de lucru, restaurantul cu specific italian din Calea Floreasca nr. 91-111 (Yaya), societate radiată în 23 februarie 2016 prin schimbarea sediului în alt judeţ.

(10) TURM & Card SRL, cu sediul în Bucureşti, înfiinţată în 2016, (cu asociaţi/acţionari, inclusiv administratori, de-a lungul timpului: Antoanela Florina Bogdan, soţia lui Rareş Bogdan, Laura Maria Petre, Nicuşor Eugen Albişoru), societate cu sediu secundar restaurantul cu specific italian din Calea Floreasca nr. 91-111, cu activitate principală: restaurante şi alte activităţi secundare. Societate aflată în funcţiune. Potrivit ministerului de Finanţe, societateanu şi-a depus datele fiscale pe 2018. În 2017, firma a declarat că nu a fost profitabilă.

(11) FUNCTIONAL Performance SRL, cu sediul social în Săcele/Braşov, înfiinţată în 2015, (cu asociaţi/acţionari, inclusiv administratori, de-a lungul timpului: Antoanela Florina Bogdan, soţia lui Rareş Bogdan, Dumitru Butilcă, Cristina Elena Toth), societate cu activitate principală: comerţ cu amănuntul al echipamentelor sportive în magazine specializate şi alte activităţi secundare- ca activităţi recreative, sportive, fitness, cu punct de lucru şi sediu secundar, prin contract de închiriere de 5 ani şi 5 luni, până în 31 Iulie 2022, pe Şoşeaua Ploieşti, 172-176, Clădirea B, etaj P, Spaţiile B1 şi B2 din Platinum Business and Convention Center. Societate aflată în funcţiune. Potrivit ministerului de Finanţe, societatea nu şi-a depus datele fiscale pe 2018. În 2017, firma a declarat că nu a fost profitabilă.

(12) KLAUSENBURG Café SRL (foto stânga şi foto dreapta jos), cu sediul Cluj Napoca, înfiinţată în 2011, (cu asociaţi/acţionari, inclusiv administratori, de-a lungul timpului: Antoanela Florina Bogdan, soţia lui Rareş Bogdan, Nicolae Răzvan Bogdan, Vasilică Octavian Hoandră, TREND Communication SRL), societate cu activitate principală: baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor şi alte activităţi secundare. Societate aflată în funcţiune. Potrivit ministerului de Finanţe, societateanu şi-a depus datele fiscale pe 2018. În 2017, firma a declarat că nu a fost profitabilă.

(13) KARA Events Napoca SRL, cu sediul în Cluj Napoca şi punct de lucru secundar în Mogoşoaia/Ilfov, înfiinţată în 2013, (cu asociaţi/acţionari, inclusiv administratori, de-a lungul timpului: Nicolae Răzvan Bogdan, Antoanela Florina Bogdan, soţia lui Rareş Bogdan), societate cu activitate principală: comerţ cu amănuntul al florilor, plantelor şi seminţelor, comerţ cu amănuntul al animalelor de companie şi hranei pentru acestea în magazinele specializate şi alte activităţi secundare. Societate aflată în funcţiune. În 2017, firma cu un singur angajat declarat a avut un profit net declarat de 8327 de euro. Potrivit datelor ministerului de finanţe, în 2018, firma a declarat că a intrat pe pierdere.


Firma lui Rareş Bogdan, 127.000 de euro de la Universitatea de stat Babeş Bolyai din Cluj Napoca

Printr-un răspuns oficial (document mai jos), Universitatea de stat Babeş Bolyai din Cluj Napoca a confirmat că de-a lungul timpului a avut contracte cu 2 dintre societăţile în care este şi a fost/este implicat Rareş Bogdan: Trend Communication SRL şi Trend Media SRL. Contractele de publicitate ce au vizat servicii de publicitate şi apariţii în Ziua de Cluj au fost de 127.000 de euro.

Citește continuarea AICI

4 COMENTARII

 1. Fix pix!
  Ştiaţi că tăticuţul lui Bogdan Rareş a făcut praf industria sării din oraşul Ocna Mureş şi a lăsat pe drumuri mii de oameni! A făcut din sare, case prin Elveţia!
  Oare acum are curajul să meargă şi să-şi facă campanie europarlamentară la Ocna Mureş sau se ascunde după primarul Hava de la Alba Iulia?
  Deci, Rareş Bogdan e un golan terminator al PNL!

 2. Un impostor ingâmfat şi ridicol!
  Vai de el PNL cu Rareş Bogdan şi şleahta băsistă care îşi va da mâna în Parlamentul european cu hoţul hoţilor şi tata lor T.Băsescu!

 3. Uitati-va la el si la mutra lui si va puteti da seama cat prost si de imgamfat poate sa fie si cate prostii poate sa scoata pe dura pe secunda !!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here