Firma GDO Mov Impex, controlată de omul de afaceri Vasile Goie prin interpuși, a primit contractul pentru tăierea arborilor care încurcă circulația trenurilor pe raza sucursalei CFR Cluj. Anterior, firma a câștigat un contract de jumătate de milion de lei pentru revopsirea podurilor de cale ferată de pe raza sucursalei clujene.

Înainte de Revelion, firma GDO Mov Impex a câștigat contractul ”Tăieri arbori periculoși în sistem ALPINISM UTILITAR de pe zona de siguranță și cadastrală CFR pe raza SRCF Cluj” în valoare de 269.952 lei, fără TVA. A fost singura societate care a fost acceptată la licitație.

Firma patronată de Vasile Goia, împreună cu soția (Delia), GDO MOV Impex din Baia Mare a primit de la CFR contracte care i-ar putea face pe toți nașii din sucursala CFR Cluj să fluiere de admirație. 

CFR i-a plătit aproximativ 4,5 milioane de lei lui Vasile Goia și soției lui pentru ca firma lui, GDO MOV Impex, să execute lucrări de implementare a cerințelor Schengen în punctele de trecere a frontierei – stația CF Halmeu.

Spre exemplu, pentru gara din Băbeni, o haltă în care aproape că nu mai oprește nici un tren, statul român, prin Sucursala CFR Craiova, a dat firmei SC GDO Mov Impex SRL suma de 108.841.00 de lei. De asemenea, un alt contract, tot pentru vopsirea podurilor, a fost atribuit aceleiași firme. De data aceasta valoarea lui a fost de 189.873 de lei. Într-un raport făcut anul trecut, Curtea de Conturi a găsit mai multe nereguli la contractele încheiate de compania de stat. Printre nereguli se numără și contractul de reparaţii la cablurile instalaţiilor SCB pe raza secţiei CT2 Bacău BLA: Orbeni-Fărăoani, încheiat cu SC GDO MOV Impex SRL Baia Mare. Culmea este că fix același contract este licitat și anul acesta de CFR SA, iar valoarea lui este de aproximativ 380.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here