Dar de unde începi?

Mai jos vei găsi câteva sfaturi importante despre ce să cauți la un scaun auto, precum și un ghid despre câteva opțiuni excelente prezente acum pe piață: Cybex, BabyZen, Anex, Joie, BeSafe, Nuna, Thule.

1. Ușor de utilizat 

Când alegi un scaun auto, ai nevoie de un model ușor de încărcat și descărcat. Acesta este motivul pentru care scaunul ușor rotativ la 360° a devenit rapid o necesitate pentru părinți. Acestea pot fi rotite spre ușă pentru intrare și ieșire și apoi fixate într-o poziție mobilă sigură. 

Nu este doar prietenos pe spate, dar este, de asemenea, mai ușor să verifici dacă poziția copilului este una confortabilă.

De fiecare dată când utilizezi un scaun auto, trebuie să te asiguri că centura de siguranță este fixată corect pentru a obține o potrivire perfectă. Prin urmare, atunci când faci cumpărături, asigură-te că centura de siguranță este ușor de reglat.

În plus, față de fixarea bebelușului în scaun, trebuie să te asiguri că scaunul auto este fixat bine în mașină. Cea mai populară metodă este Isofix, un sistem de instalare standardizat la nivel internațional, care oferă cel mai sigur, mai ușor și mai rapid mod de a fixa corect un scaun auto pentru copii fără a utiliza centura de siguranță. 

Cu clicul rotativ la 360°, poți întoarce scaunul spre ușă, facilitând accesul și ieșirea copilului din mașină, reducând durerile de spate!

Este foarte ușor de utilizat: centura de siguranță este ușor de reglat, iar cârligul centurii de siguranță și protecția îți permit să asiguri cu ușurință copilul în scaun. În plus, datorită rotației de 360°, poți vedea dacă centura de siguranță este fermă, astfel încât cel mic să se poată simți mai confortabil. 

2. Siguranță

În timpul călătoriei, dorești ca cei mici să fie cât mai sigur posibil. Din fericire, atunci când alegi un scaun auto, există câteva caracteristici specifice de căutat:

Când descoperi că un scaun auto este compatibil cu i size (R129), înseamnă că îndeplinește standardele înalte stabilite de reglementările europene de siguranță. Punctele cheie includ protecția îmbunătățită a impactului frontal și lateral al capului și gâtului, mișcarea obligatorie spre spate pentru cel puțin primele 15 luni și o clasificare clară, astfel încât să ști care scaun este potrivit pentru copilul tău.

Forma și căptușeala scaunului, nu numai că țin copilul într-o postură confortabilă, ci și îl protejează în caz de accident. Caută scaunele auto care oferă o protecție excelentă împotriva impactului frontal și lateral. 

3. Centura de siguranță în 5 puncte 

Folosirea unei centuri de siguranță în 5 puncte va asigura că cel mic este închis în poziția corectă cât mai sigur posibil. 

În conformitate cu reglementările RSA, copiii ar trebui să folosească scaunele orientate spre spate cât mai mult timp cu putință. Acest lucru se datorează faptului că scaunul auto orientat spre spate oferă mai mult sprijin copilului decât scaunul auto orientat spre înainte, în special pentru cap și gât. În cazul unei coliziuni, scaunul auto orientat spre spate poate distribui impactul pe întregul spate, protejând astfel capul și gâtul fragil. 

Înainte de a cumpăra sau instala un scaun auto, ai grijă să nu ratezi următoarele sfaturi importante de siguranță din acest ghid:

1. Legile scaunelor auto – citește cele mai recente actualizări și excepții legale.

2. Siguranță – Deși prețul este foarte important, nu indică cu adevărat siguranța produsului.

3. Confort – Modul în care cel mic va călători este foarte important, mai ales atunci când vrea să se odihnească.

4. Modul în care se potrivește mașinii tale – nu toate scaunele auto sunt potrivite pentru toate mașinile, iar instalarea incorectă a scaunelor poate fi periculoasă, deci asigură-te că le instalezi corespunzător. Unii producători oferă, de asemenea, servicii de verificare rapidă online sau o lista de asamblare. Ai la îndemână marca, modelul și anul de producție al mașinii, care pot fi verificate rapid. 

5. Isofix

Aceasta este o metodă de instalare care ajută la fixarea corectă a scaunului auto în mașină. Cu toate acestea, nu toate mașinile au Isofix, deci asigură-te că mașina ta este compatibilă înainte de a cumpăra un scaun auto. Amintește-ți că unele scaune auto Isofix pot fi instalate și pe mașini non-Isofix cu centuri de siguranță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here