Marsa Matrouh, situată la ţărmul Mării Mediterană, este construită în jurul unui golf cu plaje cu nisip fin și ape curate, transparente. Golful este protejat de un dig cu o mică deschidere pentru accesul ambarcaţiunilor usoare.

Verile sunt plăcute, insorite și uscate, perfecte pentru petrecerea unui sejur la mare. Perioada cea mai bună pentru a petrece un concediu este incepând cu luna iunie pană la sfarșit de septembrie. Printre  plajele staţiunii, cea mai vestită este Plaja Cleopatrei.

Istoria staţiunii Marsa Matrouh începe în perioada egipteană antică a cunoscutului faraon Rameses al II lea, din perioada căruia s-au păstrat  ruinele unui templu. În perioada lui Alexandru cel Mare, micul oraş de pescari s-a numit Amunia. Poetul antic Ovidiu a scris că zeiţa oraşului era Isis.

În timpul stăpânirii romane, orasul Amunia denumit Paraitonion, a devenit un oras comercial important datorita amplasării sale pe calea comerciaă a Africii de Nord. Staţiunea Marsa Matrouh este o cheie minunată spre relaxare maxima combinată cu activităţi de vizitare.

În programul unei săptămani de vacanţă va veţi bucura de plaje intinse de nisip fin, apă albastră, de culoarea turcoazului,  veţi fi cazaţi în hoteluri noi, elegante, perfect dotate cu facilităţi multiple, și excursii în zona.

Hotelurile Jaz Tamerina 5*, Jaz Almaza Beach Resort 5* si Almazino 4* sunt doar trei exemple despre calitatea cazarii.

O plajă celebră este Plaja Cleopatrei, unde, se spune ca regina Cleopatra se scalda impreună cu iubitul ei  Marc Antoniu. Este un golf frumos, inconjurat de stanci, și arată ca o piscină naturală perfectă pentru relaxare.

O altă plajă celebră este Plaja Rommel unde, se povestește ca mareșalul, supranumit „vulpea deşertului”,  inota zilnic.

O excursie de vizitare a oraşului Alexandria  sau o excursie în Oaza Siwa pot ocupa două zile de activităţi dinamice și foarte interesante.

Despre Oaza Siwa gasiti detalii interesante aici.

In programele agentiei Bonjour International Tour se gasesc si programe de relaxare combinate cu tratamente a unor afectiuni reumatice, in Oaza Siwa.

Pentru pasionaţii de istorie, vizitarea Pesterii Rommel, care a fost transformată intr-un mic muzeu, va fi o ocazie de reamintire a unor scene din cel de-al doilea Razboi Mondial.

Nu departe de staţiune, la Umm el Rakham, la 24 km, se află ruinele Templului faraonului Rameses al II lea, ce datează din anul 1200 IHr, dinastia a 19 a.

În apropiere de templu se afla Cetatea Ramses II, inconjurată de un zid  de caramidă ridicat să protejeze Egiptul de atacurile triburilor libiene.

Orice vizită intr-o altă ţară este o ocazie de cunoaștere a unei noi culturi, diferite, deseori uimitoare, mereu interesante.

Va propunem să ieșiţi din perimetrul hotelurilor și sa exploraţi viaţa localnicilor.

În Souk-ul Libian (piata locală) vă veţi intalni cu localnici care vand lană, măsline, oi, pepeni, curmale, banane dar și alte bunuri aduse din nordul Africii.

Nu în ultimul rand, vă propunem să vizitaţi peşterile primilor creştini egipteni, ce datează de la inceputurile creștinării copte, secolul IV.

Despre vechile așezaminte creștine din oazele egiptene vom scrie in curand. Urmăriţi-ne si veţi afla lucruri surprinzătoare.

Daca  veti vrea sa petreceţi o vacanţă  de vis, linistită, relaxantă, pe o plajă imensă cu nisip fin, in hoteluri noi, elegante, de 5*,  agenţia Bonjour International Tour va asteaptă!

Citește și: Lucruri fascinante pe care probabil nu le știai despre Egiptul Antic

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.