Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca găzduiește, între 12-15 mai 2022, Agronomiada – cea mai mare competiție de natură științifică și sportivă, destinată studenților de la universitățile de profil din țară și Republica Moldova.

Vor participa peste 500 de studenți, dar și profesori de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară București, USAMV Cluj-Napoca, Universitatea de Ştiinţele Vieţii ”Ion Ionescu de la Brad” Iaşi, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară a Banatului ”Regele Mihai I al României” Timișoara, Universitatea Agrară de Stat din Republica Moldova, precum și de la Facultățile de Agronomie și de Horticultură din cadrul Universității Craiova.

Competițiile vor fi atât academice, cât și sportive și se vor desfășura în campusul USAMV Cluj-Napoca, iar studenții și profesorii concurenți vor fi evaluați de comisii de notare formate din reprezentanți ai fiecărei instituții de învățământ superior, participantă la Agronomiadă.

Competițiile profesional-științifice vor include 22 de discipline de studiu, iar în concursurile sportive studenții se vor întrece la fotbal, tenis de masă (băieți), volei (mixt), tenis de câmp (mixt), pescuit sportiv. O altă competiție atractivă este destinată echipelor de majorete.

Festivitatea de deschidere a evenimentului va avea loc vineri, 13 mai 2022, de la ora 10.00, în Aula Magna ”Mihai Șerban” din campus, iar ceremonia de premiere este programată sâmbătă, 14 mai 2022, de la ora 18.00. Vor fi acordate premiile I-III la toate secțiunile, plus o mențiune.

Sursa foto: USAMV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here