Al cincilea violator din Vaslui, dintre cei șapte trimiși după gratii în urmă cu patru ani, a fost eliberat în baza recursului compensatoriu. În 2014, ei au violat în grup o tânără de 18 ani și în 2015 au fost condamnați.

În 16 aprilie, judecătoria Vaslui a admis propunerea comisiei din cadrul Penitenciarului Vaslui privind eliberarea condiţionată a lui Paul Andrei Burlacu înaintea executării integrale a pedepsei de 8 ani şi 8 luni închisoare, din sentinţa din 2015.

Paul Andrei Burlacu

„Nu a fost contestată. Sunt îndeplinite condiţiile. Au fost verificate condiţiile vizavi de fracţia legală, fracţie legală care într-adevăr a fost diminuată datorită recursului compensatoriu, dar nu a fost factor determinant. S-au verificat şi celelalte condiţii: buna conduită, achitarea prejudiciului către partea vătămată, comportamentul, participările la activităţile din penitenciar, s-au verificat toate. În baza recursului a câştigat câteva zile. A fost şi acesta un factor”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Florin Scripcă, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui.

În urmă cu cinci ani, 7 tineri din localitatea vasluiană Văleni au fost arestaţi, fiind acuzaţi că au oprit o fată care se întorcea de la şcoală, au luat-o cu maşina şi au violat-o timp de mai multe ore. Apoi, cei 7 au fost cercetaţi sub control judiciar, după care au fost din nou arestaţi, în urma reacţiilor puternice din partea societăţii civile.

Un an mai târziu, pedepsele celor şapte tineri din Văleni au fost majorate, fiind cuprinse între şase şi 10 ani de închisoare, potrivit unei decizii definitive a Curţii de Apel Iaşi.

Patru dintre ei au ieşit din închisoare începând cu vara anului trecut, fiind eliberaţi condiţionat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here