, Image: 511661100, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Sergey Drozd / Alamy / Alamy / Profimedia

OMS (Organizația Mondială a Sănătății) au anunțat miercuri că al doilea an de Coronavirus ar putea fi mai greu decât primul, mai ales în primele câteva luni.

Deși se observase o scădere a cazurilor în perioada sărbătorilor, oficiali au anunțat că săptămâna trecută a avut loc o creștere de 5 milioane de cazuri globale și 85.000 de decese.

Această creștere ar putea datora faptului că, văzând scăderea de cazuri, oamenii nu au au fost la fel de atenți în vacanța de iarnă. America este fruntașă, deținând aproape jumătate din toate cazuri globale iar Europa deține o treime din cazurile noi , deși in Europa s-a văzut o scădere a cazurilor de 10% față de săptămâna anterioară.

Există cel puțin 2 tulpini care au fost găsite și declarate mult mai transmisibile și periculoase. Una a fost găsită în Marea Britanie iar cealaltă în Africa de Sud.

Cea mai afectată zona este emisfera de nord. Însă aproape toate regunile lumii, înafară de Asia de sud, au arătat niște creșteri în numărul de cazuri. Specialistă OMS Maria Van Kerkhove spune că se așteaptă că această situație să se înrăutățească în anumite țări înainte de a se domoli. Tot specialista spune că nu trebuie să ne panicăm pentru că situația este oricum mai bună față de primele luni de pandemie.

”Știm mult mai multe acum decât știam anul trecut.

Sunt multe lucruri de care ar trebui să fim mândri!” declară Van Kerkhove

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here