Magistrații clujeni nu se pot apuca de judecarea dosarului lui Traian Onuc, acuzat de peste 100 de persoane de înșelăciune imobiliară, pentru că judecătorii nu se pot pune la un acord comun în privința instanței care ar trebui să judece.

Astfel, Tribunalul Cluj a solicitat instanței superioare să emită o decizie prin care să delege o instanță care să se ocupe de dosarul lui Onuc.

”(…) admite excepţia necompetenţei materiale a Tribunalului Cluj invocată din oficiu şi declină competenţa de soluţionare a cauzei privind pe inculpatul Onuc Traian, cercetat pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune în formă continuată (…) şi a infracţiunii de continuare a executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control(…). Constată existenţa conflictului negativ de competenţă între Judecătoria Cluj-Napoca şi Tribunalul Cluj. (…) sesizează Curtea de Apel Cluj în vederea soluţionării conflictului negativ de competenţă. (…) Definitivă. Pronunţata în şedinţă publică din 1 noiembrie 2019”, arată soluția pe scurt a instanței.

Șmecherii imobiliare

Traian Floarea Ianson, cunoscut acum sub numele de Traian Onuc, este un constructor imobiliar clujean acuzat de mai multe persoane de înșelăciune. El le-a promis oamenilor că le vinde apartamentele din trei blocuri de câte opt etaje (două pe strada Miko Imre nr. 14 şi un alt bloc pe strada Fabricii nr. 67), dar acest lucru nu s-a mai întâmplat. Inițial, el a fost arestat, apoi a fost eliberat sub control judiciar, stare în care este judecat și cercetat în mai multe dosare.

Ianson este fiul lui FLOAREA IANSON MARIANA, medic expert al asigurărilor sociale, fost şef serviciu Expertiză medicală şi recuperarea capacităţii de muncă din cadrul Casei de Pensii a Judeţului Cluj, care a fost condamnată de magistrații clujeni la doi ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, pe un termen de încercare de 4 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită.


Traian Onuc este acuzat de înşelăciune cu un prejudiciu estimat la 680.300 euro. Proiectele imobiliare nu respectă autorizaţia de construire iar oamenii au cumpărat apartamente în clădiri autorizate ca birouri. Ba mai mult, Ianson a vândut de câteva ori apartamentele la clienţi diferiţi sau apartamente la etajul 9 care în realitate are 8 etaje sau situate la etajul 5, deşi imobilul a fost avizat doar cu 3 etaje şi etajul 4 retras. Din acest motiv, cumpărătorii nu au putut să-şi intabuleze locuinţele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.