Alexandra Georgiana Vacaru este noul prefect al Bucureștiului, s-a hotărât în ședința de guvern de miercuri seară. Absolventă de Drept și Relații Internaționale, cu un master la Paris, ea a ocupat mai multe poziții în aparatul guvernamental în ultimii ani. Vacaru a fost propunerea PNL pentru această poziție.

Cine este Alexandra Georgiana Vacaru

Alexandra Georgiana Văcaru a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității Alexandru I. Cuza din Iași și este licențiată în Relații internaționale și studii Europene la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj.

De asemenea, are un master in drept european la Universitatea II Pantheon.

A fost doctorand la Şcoala Doctorală Ordine Publică şi Siguranţă Naţională a Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”.

A lucrat și pentru UNESCO, Willkie Farr & Gallagher LLP, MAE, NNDKP, Tribunalul UE și Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

În ultimii trei ani a activat ca referent la Tribunalul Uniunii Europene, apoi ca Inspector de concurență la Consiliul Concurenței – Direcția Juridic – Contencios. Din august 2021 a fost Șef serviciu la Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – Serviciul Juridic.

A fost consultant în cadrul celei mai cunoscute societăți de avocatură din România, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), firmă în cadrul căreia a activat ca avocat și actualul prefect al Clujului, Tasnadi Istvan-Szilard.

Înființată în 1990, NNDKP este recunoscută ca fiind unul dintre promotorii avocaturii de afaceri din România și un furnizor de top de servicii juridice și fiscale integrate. Totodată, NNDKP a fost prima societate de avocatură din România care a propus servicii fiscale prin NNDKP Consultanță Fiscală.

Citește și: Avocatul Tasnadi Istvan de la NNDKP, propus de UDMR pentru funcția de prefect de Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here