Cu aproape 60 de ani de carieră muzicală, Alice Cooper, pe numele său adevărat Vincent Damon Furnier, a format prima sa trupă rock la vârsta de 17 ani. Denumită Earwigs, această formație s-a numit mai târziu The Spiders, apoi The Nazz, pentru a ajunge la numele său celebru – Alice Cooper.

În anul 1975, când trupa s-a destrămat, Vincent Damon Furnier și-a schimbat numele legal în Alice Cooper, pornind într-o carieră solo excepțională. Supranumit „Nașul Rockului Șoc”, Alice Cooper este celebru pentru spectacolele sale bizare care implică scaune electrice, ghilotine, sânge fals și șerpi. Cele mai cunoscute piese ale lui Alice Cooper sunt House of Fire, Poison și HeyStoopid.

De-a lungul deceniilor, Alice Cooper a surprins mereu pe scenă, depășind mereu limitele și inovând în domeniul artistic. Alice Cooper este în continuare activ, la 74 de ani fiind încă în turnee și cu noi proiecte pregătite. „Lucrez la două albume care au fost scrise în timpul Covid„, a declarat acesta pentru publicația Yorkshire Post din Marea Britanie.

Alice Cooper este un nume de actualitate în muzica rock, dovadă fiind și prezența sa activă în mediul online – are 4,5 milioane de urmăritori pe Facebook și 1,4 milioane de urmăritori pe Instagram.

Canalul său oficial de YouTube are peste jumătate de milion de abonați, iar din 2021 Alice Cooper este prezent chiar și în universul jocurilor de cazino. Unul din pionierii industriei de jocuri pentru cazino, Play’n GO, a lansat în octombrie 2021 slotul cu tematică rock Alice Cooper andthe Tome of Madness, titlu ce s-a impus rapid în categoria păcănele online noi grație efectelor video/audio excelente și funcțiilor speciale inedite.

Alice Cooper se ocupă inclusiv de o emisiune de radio, denumită NightsWith Alice Cooper, pe care o poate înregistra atât acasă, cât și în timpul turneului. „Îmi place să cânt. Sunt ca un cavaler în armură strălucitoare pentru cântece pe care nu le auzi prea des„, spune artistul neconformist cu fani în întreaga lume. Dacă nu ar fi fost muzician, Alice Cooper consideră că s-ar fi concentrat pe scris.

Pe albumul Paranormal și pe ultimul său turneu din Marea Britanie, Alice Cooper a înregistrat și a cântat live cu trupa sa originală, de care s-a despărțit în 1975. „Am lucrat mult cu ei, în special la ultimele albume și am scris mult. Nu este același lucru fără GlenBuxton (chitaristul trupei inițiale, care a murit în 1997)„, a explicat Alice Cooper.

Cântărețul mărturisește că aparițiile sale scenice nu sunt inspirate din personalitatea sa: „Personajul Alice Cooper este opusul meu. Este distractiv de jucat – un răufăcător arogant și condescendent. Orice actor iubește să interpreteze oameni cu care nu seamănă deloc”.

Alice Cooper în filme

În anii 1980, Alice a jucat și în filmele de groază Monster Dog – Leviatán (1984) și Prince of Darkness (1987), precum și a avut în mare parte melodii noi pentru coloanele sonore ale Roadie (1980), Class of 1984 (1982), Vineri 13 (VII) : Sânge proaspăt (1988) și Shocker (1989). În 1992, și-a jucat propriul rol în Wayne’s World (1992).

Fraza rostită de personajele Wayne și Garth în prezența sa, „Nu suntem demni!”, a devenit unul dintre cele mai populare sloganuri de film ale deceniului. Alice l-a mai jucat pe tatăl lui Freddy Krueger în Sfârșitul lui Freddy: Coșmarul final (1991) și pe el însuși în Anii ’70 (1998) și Something Wilder (1994).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here