Alin Popovici și Ștefan Cadar

Acum câteva zile, Gazeta de Cluj scria că Autotrust Corporation încalcă legea! Alin Popovici riscă anularea licenței de traseu Turda-Cluj. În urma materialului publicat, Alin Popovic a contraatacat și a declarat pentru Ziar de Cluj că: „Microbuzele cu numere roșii despre care s-a vorbit că circulă ilegal sunt de fapt achiziții ale firmei mele, pentru care deja am depus dosarul ca să fie licențiate de ARR. Angajații au atestat de transport persoane, iar noi am redobândit dreptul de a efectua curse de transport călători pe ruta Turda-Cluj”.

Practic, Alin Popovici recunoaște că circulă cu autobuze cu numere roșii, ceea ce încalcă grav legea și poate duce la anularea licenței de traseu.

47467676_350941375684116_4166846849602289664_n

În acest sens, societatea Fany Prestări Servicii SRL, condusă de Ștefan Cadar a făcut o sesizarea la Consiliul Județean Cluj prin care aduce la cunoștință că ”operatorul de transport AUTOTRUST CORPORATION SRL, căruia i-a fost atribuită operarea traseelor 153-154-155, fiind aprobată atribuirea licențelor de traseu pentru aceste trasee în favoarea sa prin Hotărârea Consiliului Județean nr. 188/28.11.2018, procedează în mod constant la încredițarea efectuării acestor trasee de către alți operatori de transport și la înlocuirea autovehiculelor înscrise la atribuire cu altele, unele dintre acestea chiar neînmatriculate (cu numere roșii).

Astfel, în conformitate cu disp. art 18 din O.M.I.R.A. nr. 353/2007 ”pe perioada de valabilitate a programelor de transport, operatorii de transport rutier pot utiliza la efectuarea curselor de pe un traseu oricare dintre autovehiculele înscrise la atribuirea traseelor din județul respectiv, pentru care au obținut licențe de traseu”.

Articolul 28 din același Ordin nr. 353/2007 prevede expres ca agenția A.R.R. va proceda la retragerea licenței de traseu, în baza solicitării motivate a administrației publice județene (alin.2), în cazul în care operatorul de transport rutier, deținător al licenței de traseu, a încredințat spre efectuare altui operator de transport rutier curse prevăzute în graficul de circulație aferent licenței de traseu și în cazul în care operatorul de transport a înlocuit de mai mult de 3 ori unul dintre vehicule fără respectarea prevedeilor art. 18 alin (2).

Prin prezenta vă sesizăm săvârșirea de către operatorul de trasport AUTOTRUST CORPORATION SRL a acestor abateri grave și repetate”, se arată în sesizare.

1 COMENTARIU

  1. Ăla este consilier județean și își dă lui licențe de transport județean și face trafic de influență pe față ? Numa’ntreb pentru DNA și ANI !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here