Consiliul Județean Cluj a alocat până la momentul actual 2.260.000 lei pentru a sprijini în diverse moduri combaterea COVID-19. Alin Tișe, președintele CJ Cluj a spus cum a fost cheltuită suma dar și ce investiții urmează să se facă în continuare. Acesta le mai mulțumește clujenilor pentru modul responsabil în care au acționat până acum.

Investițiile CJ Cluj pentru combaterea Coronavirusului

„2.260.000 lei este suma pe care Consiliul Județean Cluj a alocat-o până acum, în regim de urgență, pentru a sprijini în diverse moduri combaterea COVID-19. Cea mai mare parte din sumă, respectiv 2 milioane, a fost alocată Spitalului Clinic de Boli Infecțioase, spital aflat în subordinea Consiliului și în prima linie a spitalelor care tratează pacienții infectat de coronavirus. În funcție de solicitările spitalelor pe care le gestionăm, vom raspunde prompt și vom aloca sumele cerute. Urmează să primim o situație financiară de la spitalul de Pneumoftiziologie “Leon Daniello” din Cluj la care vom răspunde negreșit. În ședința plenului Consiliului județean de ieri, am solicitat consilierilor județeni să fie pregătiți și să răspundă prompt oricărei solicitări de convocare a forului județean, necesară alocăriii de fonduri.

În afara asigurării finanțării directe, Consiliul județean a mai preluat cheltuielile destinate a două clădiri tip cămine  destinate carantinării. Cheltuielile lunare sunt în funcție de gradul de ocupare. Am mai puis la dispoziția Comitetului județean pentru situații de urgență și hotelul “Univers T”, hotel care funcționează tot ca zonă de carantinare. Pentru ambele locații, în afara cheltuielilor, Consiliul județean asigură hrana și consumabilele necesare. Cea mai recentă decizie a Consiliului se referă la preluarea temporară a spitalului Polaris, spital cu 180 de paturi. Acesta va funcționa ca o extensie a spitalului Clinic de Boli Infecțioase. Și pentru acesta, Consiliul județean va sigura toate cheltuielile necesare care sunt impuse de combaterea COVID-19. Este prima măsură de acest fel din țară și, cu siguranță, această măsură înseamnă extinderea semnificativă a capacității medicale a județului Cluj de a trata pacienții cu coronavirus”, a declarat Alin Tișe.

Măsuri eficiente pentru limitarea răspânidirii pandemiei

Președintele CJ Cluj consideră că igiena și distanțarea socială reprezintă cele mai rapide și eficiente măsuri pentru limitarea răspândirii pandemiei actuale: „ Autoritățile medicale din România împreună cu cele de la nivel european spun, în sincron, acelașo lucru: respectați cu strictețe normele de igientă indicate și păstrați distanța socială. Stați acasă. această măsură este cea mai sigură pentru a limita răspândirea acestui virus. Toate datele arată că țările cu o rată ridicată de respectare a acestor norme au avut creșteri ale riscului de infectare în limite mult reduse față de alte țări care nu au reacționat prompt. Așadar, indicațiile autorităților și respectarea acestora sunt esențiale”.

Un mesaj pentru clujeni

Alin Tișe a ținut să le transmită clujenilor și un mesaj de responsabilizare. „Mesajul meu este unul de responsabilizare. Dar în primul rând le mulțumesc clujenilor pentru modul responsabil în care au acționat până acum. Nu au fost incidente semnificative la Cluj iar clujenii, în ansamblu, au răspuns pozitiv atât indicațiilor publice cât și campaniilor de donații. Este fundamental ca în această perioadă să ne păstrăm calmul, optimismul, și să avem grijă de cei apropiați nouă. Este la fel de important să ne informăm din surse credibile. Nu în ultimul rând, cu toată forța noastră colectivă, trebuie să transmitem un mesaj de susținere, de încurajare și gratitudine către cadrele medicale care duc greul acestei lupte. Vom trece cu bine peste acest moment de cumpănă iar pe străzile Clujului și ale orașelor din județul Cluj, vom readuce strălucirea comunității noastre” a declarat președintele CJ Cluj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.