Ședința extraordinară a Consiliului Județean Cluj de marți, 14 iunie, s-a transformat într-o răfuială în toată regula. Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, i-a numit pe consilierii USR „autiști administrativ”, după ce Ionuț Florea a cerut respingerea ordinii de zi, pe motiv că nu a avut suficient timp să consulte proiectul.
Alin Tișe a convocat, marți, o ședință extraordinară cu scopul aprobării Organigramei și a Statului de funcţii la Consiliul Județean. Proiectul presupune înființarea Serviciului Digitalizare, Reprezentare, Protocol cu un număr de 8 posturi de funcții publice.
„Din punctul nostru de vedere ar trebui respinsă ordinea de zi pentru că nu se justifică în niciun fel urgența dezbaterii acestui proiect în ședință extraordinară. Ne-ați trimis proiectul vineri la ora 16.00 în condițiile în care a urmat o perioadă de sărbătoare națională în care toată lumea a fost plecată și ne puneți să votăm astăzi la 11 proiectul. Este inadmisibil”, a spus Ionuț Florea, consilier județean USR, la începutul ședinței.
Redăm discuția dintre Alin Tișe și consilierul județean USR Ionuț Florea:
„Dumneavoastră nu ați citit motivarea acestui proiect? De ce am făcut-o extraordinară?”, a replicat Alin Tișe.
„Am citit și nu reiese de nicăieri că trebuie să fie extraordinară. Sigur, dumneavoastră ați pus acolo niște motive, dar asta nu înseamnă că trebuie să puneți proiectul de vineri până marți în condițiile în care am trecut printr-o perioadă de sărbătoare și nu am putut analiza în profunzime”, a spus Florea.
Tișe: „Am crezut că doar colegul dvs care a plecat este autist și cântă după ureche, dar văd că și dumneavoastră cântați după ureche. Îmi cer scuze!”
Un alt consilier USR: „Vă rog frumos, domnul președinte, să nu facem exprimări despre diagnostice și să păstrăm un nivel”.
Tișe: „Despre care diagnostice vorbiți? Era vorba de un autism administrativ în care nu se înțelege ordinea de zi, nu era vorba de o chestiune medicală. Folosim ce cuvinte dorim. Nu ne stabiliți dvs ce cuvinte să folosim în ședință. Am avut toată îngăduința cu dvs până acum, dar se pare că realmente nu ai cu cine. Spuneți-vă punctul de vedere și cu asta basta! Nu ne subminați autoritatea administrativă și nici nu ne luați de fraieri. Faptul că oamenii aceștia din Consiliu au îngăduință cu dvs și vă acceptă toate prostiile pe care le spuneți de atâția ani, asta nu înseamnă că aveți dreptate. Vorbiți prostii întruna.
Nu sunteți capabili să faceți niciun amendament palpabil la niciun proiect și ne țineți ore în șir la punctul diverse ca să vă ascultăm frazele pe care le citiți de pe calculator. Așa vreți dvs să faceți administrație publică?! În primul rând, pregătiți-vă și faceți o diferență între o notă de fundamentare și un proiect. Urgența se justifică având în vedere că nu se știa acum trei zile”.
Florea: „De câteva luni se discută de blocarea angajărilor în cadrul sistemului bugetar, iar acum vreți să faceți câteva angajări pe ultima sută de metri”.
Tișe: „Nu facem nicio angajare. Reașezăm posturi pe care le avem în sistem și angajăm IT-iști unde avem nevoie. Ce vi se pare așa spectaculos și miraculos?! Am senzația că ne luați de proști. Atâta timp cât luați cuvântul și vorbiți numai prostii credeți că și noi avem același nivel ca dvs”.
Florea: „Orice ați spune nu ne veți lua dreptatea. Nu e nici o problemă, puteți să ne jigniți, să ne faceți autiști, drogați cum ne-ați făcut și în alte ședințe”.
Tișe: „Cine v-a făcut drogați, domnule?! Ați afirmat că v-am făcut drogați, spuneți-mi când, pentru că o să vă dau în judecată”.
Florea: „Acum începeți și cu amenințări.”
Tișe: „Dreptul de a merge în instanță nu e o amenințare. Asta iar trebuie să învățați. Când o persoană vă spune că merge în tribunal este un drept constituțional, nu o amenințare. Revenim, ați spus că v-am făcut drogați. Vă rog să spuneți când v-am făcut eu pe dvs drogați?!”
Florea: „În cadrul ședinței referitoare la regulamentul de la Tarnița au fost niște apropouri legate de acest lucru, că am consuma substanțe sau chestii de genul acesta”.
Tișe: „Deci, eu v-am făcut drogați pe dvs?”
Florea: „Reiterez, în cadrul acelei ședințe s-a discutat despre posibilitatea că noi am fi consumat astfel de substanțe. O să citesc procesul verbal. Nu m-am referit la dumneavoastră”.
Tișe: „Incredibil! Haideți să mergem mai departe. Vom trata USR-ul ca un partid în opoziție. Din păcate pentru cei de la USR, astăzi nu avem punctul diverse. Le promitem că le vom asculta monologurile citite de pe prompter data viitoare. Am avut răbdare foarte mult timp crezând că vom putea să avem o colaborare instituțional administrativă cu cei de la USR. Cred că din respect față de noi, trebuie să abordăm în mod diferit această colaborare.
Dacă până acum am manifestat toată îngăduința încercând să-i ascultăm și să-i facem să intre alături de noi într-o construcție administrativă bazată pe respect reciproc și înțelegerea realităților, probabil că nu am reușit și este vina mea. Va trebui să schimb în mod evident raportarea la dânșii. Vom intra într-o logică de activitate administrativă în care va trebui să tratăm USR-ul ca un partid în opoziție în Consiliul Județean”, a încheiat președintele Consiliului Județean Cluj.
Citește și: Consilierul Alin Popovici se leapădă de CJ Cluj și de lege pentru un contract baban
Autismul e o boala,un handicap! De ce jignesti Paunele?
Nepoliticile perturbatoare social a pseudopruncului suburban, aduc mereu vorba asupra celor șeptie ani dhie-acasă lipsă, a educației, jignirilor, amenințărilor – subcultura vagabonzilor lui Petrov, unde „realmente nu ai cu cine și cu asta basta” ! Impertinența ca abatere în ceea ce privește vorbirea, e acționarea insensibilă necorespunzătoare, deviantă, în mod deliberat ofensivă. Aici, aceste acte nepoliticoase pot merge încât să fie un discurs de ură ? Spre deosebire de moralitatea ce atacă o persoană, manierele sunt încălcări ale demnității umane și a respectului datorat altora !?