Sursă: Inquam Photos/ Ilona Andrei

Alina Gorghiu (PNL), în urma declarației lui Marcel Ciolacu spune că „nu îi arde de glumițe”. Declarația lui Marcel Ciolacu a făcut referire la faptul că Rareș Bogdan i-a convins pe liberași că pensiile trebuie majorate.

„Mie nu-mi arde la început de săptămână de glumițe, indiferent de unde vin ele. Eu sunt convinsă că românii nu o duc mai bine dacă stăm și glumim la conferințele de presă pe seama lor. De aceea o să spun, la modul tranșant și cât se poate de serios, poziția PNL. Orice fel de partid politic, cu atât mai mult PNL, își dorește un nivel de trai mai bun pentru populația din România, își dorește venituri crescute, își dorește pensii majorate și alocații. Însă nu există o parte bună a guvernării care dorește aceste majorări și o parte rea care nu își dorește. Nu! Guvernul Ciucă își dorește aceste aceste lucruri, dar există o disciplină financiară, niște reguli pe care trebuie să le urmărim, există un buget. Nu au fost discutate în coaliție. Faptul că unii lideri politici deschid tolba populismului de dimineață, la prânz și seara și ne tot anunță cum măresc cu 20-30-50% absolut orice pensie și salariu din România nu înseamnă că e adevărat”, spune Alina Gorghiu.

Ea afirmă că liberalii și social-democrații au „obligația” să fie „responsabili, raționali, loiali acestei guvernări”, dar și „pragmatici”.

„Populația este foarte sensibilă la mesajele mediului politic. Dacă noi creăm un nivel de așteptare ridicat pe care nu putem să-l onorăm, acele categorii vulnerabile vor avea de suferit. De aceea, absolut orice mărire de venit este dezirabilă, lucrurile vor fi discutate în coaliție, însă mi-aș dori să nu văd doar o parte a guvernării serioasă și angajată în discursul rațional, ci să văd tot guvernul aliniat în spatele prim-ministrului pe aceeași linie serioasă de mesaj”, încheie Gorghiu.

„Mă bucur foarte mult că Rareș Bogdan a lămurit pe cei din PNL că trebuie mărite pensiile”, a spus Marcel Ciolacu, după ce prim-vicepreședintele PNL a spus că liberalii vor creşterea pensiilor cu 16 %, iar ministrul Finanțelor trebuie să găsească formula de creștere a pensiilor sau „pleacă acasă”.

Citește și: Anomaliile din ograda ISJ Cluj. Marinela Marc a rămas corijentă la credibilitate

Sursa: stiripesurse.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here