Tot mai mulți tineri din Europa sunt pozitivi de COVID-19.

Creșterea într-un număr destul de mare se înregistrează înre 20 și 39 de ani

Dr. Hans Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, a declarat pentru Euronews că „din rapoarte atât la nivel național, cât și sub-național, vedem că acum creșterea în cazuri într-un număr destul de mare de țări este în principal în cohorte de vârstă cuprinsă între 20 și 39 de ani”.

În mai multe țări, inclusiv Franța și Germania, experții în domeniul sănătății au spus că mai mulți tineri testează virusul. Oficialii au spus că tinerii s-au distanțat social mai rar și au mai multe contacte.

Dr. Kluge a spus că are două fiice și a înțeles că nu vor să rateze vara.

Într-adevăr, mulți tineri europeni contactați de Euronews au spus că, deși unele aspecte ale vieții sunt diferite, continuă să se întâlnească cu  la fel de mulți prieteni ca și înainte de coronavirus.

El a spus că experții din domeniul sănătății trebuie să-și schimbe mesajele către tineri.

„Problema cheie aici este adaptarea comunicării noastre de risc la acel grup sau segment de populație”, a spus dr. Kluge.

„Vina este cel mai rău lucru pe care îl putem face”, a adăugat dr. Kluge, explicând că trebuie să convingă adulții tineri cu mesaje pozitive.

1 COMENTARIU

  1. Psihoza trebuie întreținută, altfel nu faci „noul normal”. Profitați de vară, bucurați-vă de viață, rupeți masca și îmbrățișați-vă! O ipotetică răceală de vară e mult mai bună decât frica, suspiciunea și sufocarea!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here