Ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, a transmis condoleanțe familiilor celor care s-au stins din viață, în urma tragediei ce a avut loc la Piatra Neamț, inclusiv din partea președintelui Trump. Declarațiile au fost făcute în urma unei vizite efectuate la Primăria Municipiului Iaşi.

Ambasadorul susține că a discutat cu premierul Ludovic Orban despre ituația ce s-a petrecut, fiind dispus să ofere ajutor în acest sens, potrivit stiripesurse.ro.

„E o mare tragedie şi vreau să spun din nou că trimit condoleanţe nu numai din partea mea dar şi din partea preşedintelui Trump şi din partea poporului american familiilor care au pierdut un membru în acest dezastru. Le urez celor care au fost răniţi să se facă bine cu cât mai repede posibil”, a declarat ambasadorul SUA, aflat marţi în vizită la Iaşi.

„E o tragedie groaznică care sper să nu se întâmple din nou, şi e un lucru care poate să fie evitat, sper, dacă toate spitalele şi alte clădiri au sisteme moderne de protecţie şi stingere a incendiilor. Din păcate, când ai clădiri vechi nu se poate face nimic peste noapte, dar spitalele trebuie să fie inspectate şi modernizate cu cât mai repede posibil, cu atât mai bine”, a mai spus ambasadorul. 

„Am vorbit cu premierul Orban. Acum se fac o mulţime de investigaţii care să determine ce s-a întâmplat, şi de ce s-a întâmplat, şi am promis premierului că suntem pregătiţi să ajutăm în orice fel în care putem”, a răspuns jurnaliştilor ambasadorul SUA la Bucureşti atunci când a fost întrebat dacă din partea SUA ar putea veni o consiliere sau ajutor pe partea medicală pentru spitalul de la Piatra Neamţ sau sistemul medical românesc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here